Greşelile care ne fac să pierdem respectul celor din jur: încrederea în sine, cheia către succes

Greşelile care ne fac să pierdem respectul celor din jur: încrederea în sine, cheia către succes

Unde greşesc persoanele care nu inspiră respect celor din jur. FOTO careding.com

Lipsa încrederii în sine, învinovăţirea şi nevoia de validare sunt doar câteva din greşelile persoanelor care nu inspiră respect celor din jur. Părerea cu privire la propria persoană şi clarificarea limitelor personale vă pot aduce recunoaştere din partea celorlalţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii au valori şi priorităţi diferite. Cu toate acestea, există o virtute pe care o căutăm cu toţii pentru a dezvolta una dintre nevoile elementare ale fiinţei umane: aceea de a fi respectaţi, scrie topbuzz.com.

Respectul este adesea câştigat prin acţiuni şi atitudine, mai puţin prin cuvinte. Psihologii vorbesc despre greşeli de comportament care duc la pierderea respectului celor din jur. Printre acestea se numără nevoia de validare, învinovăţirea şi lipsa limitelor personale.

Sacrificiul

Oamenii au tendinţa să se sacrifice pentru a le face pe plac celor din jur. Este necesară o delimitare a ceea ce înseamnă un sacrificu prea mare. Atunci când ne punem pe locul doi, îi învăţăm pe cei din jur să facă acelaşi lucru.

Lipsa stimei de sine

O persoană cu o stimă de sine scăzută căştigă cu greu respectul celor din jur. Dincolo de acceptarea vulnerabilităţii, lipsa încrederii în propriile decizii poate fi o piedică în viaţa profesională, dar şi pe plan personal. 

Nevoia de validare

Unul din lucrurile care atrag lipsa de respect şi încredere a celor din jur este nevoia de validare a unei persoane. Nu căuta confirmări şi răspunsuri de la cei din jur. Tot ce contează este opinia personală.

Învinovăţirea

Dacă aveţi tendinţa să daţi vina pe voi pentru tot ce se întâmplă rău în jur, a venit momentul să vă schimbaţi modul de abordare. Acest lucru vă poate aduce mai multe probleme, iar cei din jur vor avea tendinţa să facă acelaşi lucru. 

Teama de a spune NU

Învăţaţi să spuneţi NU. Chiar dacă nu aţi vrea să supăraţi pe cineva, este necesar ca uneori să refuzaţi anumite propuneri. Pretinzând că totul este bine pentru ca ceilalţi să nu se simtă incomod, îi veţi face să vă perceapă drept o persoană fără respect de sine.

Lipsa limitelor

Este necesar să clarificaţi limitele peste care nu permiteţi celor din jur să treacă atunci când vine vorba de valori şi interese. Atunci când nu arătaţi respect faţă de propria persoană, cei din jur vor face acelaşi lucru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările