FOTO VIDEO Prea sexy pentru regimul islamo-conservator turc: stewardesă concediată de Turkish Airlines pentru că şi-a arătat formele într-o revistă italiană

FOTO VIDEO Prea sexy pentru regimul islamo-conservator turc: stewardesă concediată de Turkish Airlines pentru că şi-a arătat formele într-o revistă italiană

Stewardesa Zuhal Sengul a fost concediată de Turkish Airlines după ce s-a descoperit că este şi model. Acestea sunt două dintre fotografiile care i-au adus concedierea. FOTO mirror.co.uk

Turkish Airlines, compania aeriană naţionala a Turciei, şi-a concediat una dintre angajate, stewardesa Zuhal Sengul, după ce conducerea a aflat că angajata este şi model. Şefii companiei au admis că decizia de a o da pe tânără afară vine şi ca urmare a presiunii indirecte exercitate de regimul islamo-conservator devenit tot mai popular în Turcia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stewardesa Zuhal Sengul, 31 de ani, originară din Istanbul, a fost concediată după ce şefii Turkish Airlines au văzut un pictorial provocator pe care îl făcuse pentru o revistă italiană. La scurt timp a apărut pe YouTube şi o înregistrare de la realizarea pictorialului publicat în revista cu pricina, notează mirror.co.uk., în care Zuhal poate fi admirată într-un costum de baie extrem de sexy, care îi pune în valoare formele. 

În acelaşi timp, nu mai departe de începutul acestei săptămâni preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a provocat indignare în presa internaţională după ce a declarat că nu admite egalitatea de drepturi între femei şi bărbaţi, pe motiv că este împotriva legilor naturii. Liderul conservator este convins că urmaşele Evei nu trebuie să fie angajate pe aceleaşi funcţii ca soţii lor, pentru că prioritatea femeilor ar trebui să fie aducerea copiilor pe lume.

"Religia noastră (islamul) a definit un loc pentru femei (în societate): maternitatea", a spus Erdogan la Istanbul."Anumite persoane pot înţelege acest lucru, altele nu. Nu poţi să explici acest lucru feministelor, pentru că ele nu acceptă ideea-însăşi de maternitate", a adăugat şeful statului turc. El a precizat că bărbaţii şi femeile nu pot fi trataţi în acelaşi fel, "pentru că este împotriva naturii umane". "Caracterul, obiceiurile şi fizicul lor sunt diferite (...). Nu poţi pune pe picior de egalitate o femeie care-şi alăptează copilul şi un bărbat", a insistat el.

FOTO Facebook 

Conducerea companiei ar fi recunoscut că într-o anumită măsură popularitatea de care se bucură regimul islamo-conservator la acest moment în Turcia a dus şi la înăsprirea regulamentului pentru angajaţii liniei aeriene naţionale. Astfel, anul trecut Turkish Airlines le-a interzis stewardeselor să se mai dea cu ruj sau să aibă un machiaj prea evident. Dar în urma reacţiilor negative venite prin intermediul reţelelelor sociale, Temel Kotil, directorul executiv al companiei, a anunţat că interdicţia referitoare la purtarea rujului a fost ridicată. „În ceea ce priveşte folosirea rujului, nu am avut obiecţii, dar cumva subalternii noştri au formulat un document fără ca superiorii să cunoască exact conţinutul, comunicatul a ajuns în presă şi a devenit o problemă intens discutată“, spune acesta.

Stewardesa Zuhal Sengul, 31 de ani FOTO mirror.co.uk 

Preşedintele sindicatului companiei, Atilay Aycin, a declarat că noul regulament este în concordanţă cu dorinţa managementului Turkish Airlines de a contura „o imagine potrivită cu poziţia sa politică şi ideologică“. „Nimeni nu poate nega faptul că Turcia a devenit o ţară mai conservatoare şi mai religioasă“, a adăugat acesta.

În luna februarie a acestui an, Turkish Airlines a decis să nu mai servescă alcool pasagerilor de la clasa economică pe mai multe rute interne motivând că „există o cerere foarte mică pentru alcool şi vom întrerupe acest serviciu din considerente logistice“.
Cu acea ocazie, compania a încetat să mai servească alcool pe zborurile către opt ţări islamice, explicând că în ţările unde consumul de alcool este interzis se vor conforma acestei reguli.“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările