Femeile nu sunt interesate de vegetarieni

Femeile nu sunt interesate de vegetarieni

Bărbaţii care nu consumă carne sunt percepuţi de femei ca fiind mai puţin masculini

Bărbaţii care cred că ar putea cuceri femeile spunân­­­­­du-le că au renunţat să mai consume carne din dragoste pentru animale se înşală. Majoritatea reprezentantelor sexului frumos nu sunt atrase de vegetarieni. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea British Columbia, Canada, notează „The Daily Mail“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbaţii vegetarieni sunt percepuţi de femei ca pămpălăi, pe când cei care consumă carne sunt consideraţi macho de către doamne, chiar dacă acestea sunt, la rândul lor, vegetariene.

„Carnea a fost asociată încă din vechime cu puterea şi cu o serie de privilegii. Dacă pentru cei din mica nobilime era ceva obişnuit, pentru ţăranii din acele vremuri era un lux", a explicat cercetătorul canadian Steven Heine. „Ca urmare, bărbatul care se abţine de la consumul de carne este văzut ca un om cu principii, dar care îşi pierde bună parte din trăsăturile masculine. Asta pentru că renunţă la simbolul puterii, la masculinitatea sa", a adăugat Steven Heine. Totuşi, cercetătorul Matthew Ruby, care a participat la realizarea studiului, a afirmat că există o speranţă şi pentru bărbaţii vegetarieni care nu şi-au găsit încă perechea. „Există şi femei care preferă să aibă un partener mai puţin masculin", a spus acesta.

Cercetări anterioare au arătat că vegetarienii sunt consideraţi pacifişti, cu viziuni liberale, iar amatorii de produse de tip fast-food sunt percepuţi ca patrioţi şi conservatori. 

“Carnea a fost asociată încă din vechime cu puterea şi cu o serie de privilegii. Dacă pentru cei din mica nobilime era ceva obişnuit, pentru ţăranii din acele vremuri era un lux."
Steven Heine cercetător canadian

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările