Facebook va dispărea peste 5-8 ani

Facebook va dispărea peste 5-8 ani

Facebook are în țara noastră peste 4.000.000 de utilizatori

În mai puțin de 10 de ani, reţeaua de socializare Facebook își va pierde supremația, în același mod ca și Yahoo!, care în numai câțiva ani și-a pierdut 90% din valoare, sunt de părere analiștii americani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dificultatea de a se adapta noilor timpuri şi incapacitatea de a face bani din aplicaţiile mobile vor conduce la dispariţia Facebook, este de părere analistul Eric Jackson, fondator al Ironfire Capital, citat de CNBC. „În cinci până la opt ani, Facebook va dispărea la fel cum s-a întâmplat cu Yahoo!, care are 13.000 de angajaţi şi face profit, însă a ajuns la o zecime faţă de valoarea din momentul său de apogeu de acum zece ani. Practic, putem spune ca a dispărut", a declarat Jackson.

Trei generații de companii web
Conform lui Eric Jackson, companiile web se clasifică în trei generații: prima ţine de marile portale web care agregau totul într-un singur loc (Yahoo!), cea de-a doua ţine de web-ul social (Facebook) şi cea de-a treia reprezintă companiile care produc bani din platformele mobile. „Indiferent cum te descurci ca şi companie la una dintre acestea trei generaţii, se pare că e puţin probabil să ai succes dacă treci la o altă generaţie, indiferent cât de mulţi bani ai în bancă sau cât de mult te zbaţi", consideră analistul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările