De ce are renul Rudolf nasul roşu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De unde vine Moş Crăciun, cine a făcut primul brad de Crăciun şi, mai ales, de ce are Rudolf nasul roşu? Sunt întrebări care persistă chiar şi după vârsta copilăriei, aşa că iată câteva răspunsuri.

  • Oamenii de ştiinţă norvegieni au presupus că nasul lui Rudolf este roşu din cauza unei infecţii a sistemului respirator. Cei britanici, însă, spun că renii au un nas foarte bine vascularizat, ceea ce permite o circulaţie mărită a sângelui, împiedicând nasul să îngheţe.
  • Germanii au realizat primul brad artificial de Crăciun din pene vopsite de gâscă.
  • Majoritatea renilor lui Moş Crăciun au nume masculine, precum Blitzen, Comet sau Cupid. Totuşi, masculilor le pică coarnele în perioada Crăciunului, aşa că renii care trag sania Moşului nu sunt masculi, cel mai probabil, ci femele sau specimene castrate.
  • În anul 350, Papa Iulius I a proclamat Crăciunul pe data de 25 decembrie, ziua oficială în care se sărbătoreşte naşterea lui Hristos.
  • Potrivit datelor de pe Facebook, cu două săptămâni înainte de Crăciun au loc cele mai multe despărţiri. În schimb, ziua de 25 decembrie este cea mai puţin populară pentru astfel de acţiuni.
  • Contrar părerii populare, rata suicidului în timpul Sărbătorilor de iarnă este mică. Cel mai mare procent este atins în primăvară, în schimb.
  • Bolivienii sărbătoresc Misa del Gallo sau „botezul cocoşului” în Ajunul Crăciunului. Unii aduc cocoşi la masa de la miezul nopţii, un gest care simbolizează credinţa acestora faţă de cocoş, primul animal care ar fi anunţat naşterea lui Isus Hristos.
  • În Polonia, păianjenii sau pânzele de păianjeni sunt folosite ca decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, datorită unei legende potrivit căreia un păianjen ar fi ţesut o păturică pentru micul Isus. Polonezii văd în aceste insecte simboluri ale bunătăţii şi prosperităţii de Crăciun.
  • Legenda lui Moş Crăciun se bazează pe viaţa Sfântului Nicolae din Mira, care a trăit în secolul al IV-lea. Născut în Patara, Turcia de astăzi, este cel mai popular sfânt, fără să existe în Biblie, fiind şi cel mai des portretizat, după Fecioara Maria. Sfântul Nicolae este cunoscut ca protector al celor acuzaţi pe nedrept, al comercianţilor, călătorilor, fetelor nemăritate, mireselor şi, în special, al copiilor mici.
image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite