De la oraş la sat: o româncă a renunţat la viaţa din Italia şi s-a mutat într-o casă veche din Delta Dunării

De la oraş la sat: o
româncă a renunţat la viaţa din Italia şi s-a mutat într-o casă veche din Delta
Dunării

Traiul la urban impune un ritm alert, este gălăgios şi poluat, te ţine departe de natură şi devine din ce în ce mai scump. Aşa că mulţi sunt cei care hotărăsc să renunţe la stilul ăsta de viaţă şi se mută de la oraş la sat. Suntem curioşi să aflăm poveştile oamenilor care au făcut acest pas şi să descoperim de ce au luat această decizie, cât de greu sau uşor le-a fost şi cum li s-a schimbat viaţa.

Toate aceste nevoi se încadrează într-un nou trend în creştere în rândul românilor, migraţia de la oraş la sate. Datele de la Institutul Naţional de Statistică sunt cele care confirmă teoria, iar în 2017, peste 100 de mii de români au ales să facă acest pas, în timp ce doar 87.000 s-au mutat de la sate la oraşe în aceeaşi perioadă.

Continuăm seria De la oraş la sat cu povestea unei antreprenoare de 42 de ani care, după ce a trăit aproape 20 de ani în Italia, s-a mutat înapoi în ţară, în satul Somova din Delta Dunării. Şi-a vândut apartamentul pe care-l avea în Galaţi şi cu banii primiţi a renovat o casă pescărească veche din 1904, căreia i-a păstrat autenticitatea şi farmecul de demult. Apoi, treptat, a construit un business în jurul ei.

Continuarea articolului, aici.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările