Cum să înveţi o limbă străină într-un timp foarte scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciodată nu este prea târziu pentru învăţarea unei limbi străine. Chiar dacă studiile ştiinţifice au arătat că potenţialul maxim pentru învăţarea unei limbi străine este în jurul vârstei de 7-8 ani, un trainer nativ te poate ajuta să înveţi mai multe limbi străine uşor şi într-un timp foarte scurt.

Dacă îţi doreşti să înveţi o limbă străină iar singura variantă la care te gândeşti  sunt cursurile convenţionale, află că varianta ideală ar fi să fii chiar în ţara în care se vorbeşte limba respectivă. Dar, cum lipsa timpului sau a resurselor fiannciare poate fi o problemă în acest caz, rămâne varianta învăţării cu nativi care oferă astfel de lecţii.

“Există numeroase avantaje în a practica o limbă străină cu un profesor nativ sau internaţional. În primul rând, înveţi diferite accente şi în felul acesta utilizezi expresiile, vocabularul deja asimilat”, spune Andreea Moldoveanu, profesoară de limba engleză şi spaniolă. “Vorbitorul nativ te va ajuta de cele mai multe ori să îţi găseşti cuvintele şi să te exprimi corect. Un alt avantaj este înţelegerea culturii ţării şi lucrurile pe care pun accentul sau le valorifică. Dacă doreşti să călătoreşti acolo, vei avea o satisfacţie deosebită în a înţelege manierele şi dialectul zonei unde vei călători.”

Avantajele învăţării unei limbi străine cu traineri nativi:

Autenticitatea

 Simplul fapt că interacţionezi cu un profesor nativ te expune la limba autentică. Prin toate activităţile pe care le faceţi împreună – exerciţii, conversaţie, jocuri, provocări – înveţi în mod direct cum să vorbeşti şi cum să îţi exersezi accentul. Când eşti într-o conversaţie live, nu ai timp să analizezi şi să te pierzi în concepte. Îţi testezi vocabularul activ şi ţi-l îmbunătaţesti constant.

Interactivitatea

 Învăţarea bazată pe joc e mai dinamică cu nativi, pentru că devine o experienţă care te motivează cu plăcere. Activităţile diversificate şi interactive înlesnesc învăţarea – de la vocabular la gramatică şi sintaxă – şi mai ales memorarea. Spre exemplu, la atelierele de limba engleză,“trainerii nativi discută în limba engleză, motivându-i pe participanţi să se exprime în limba straină. Obiectivele educaţionale sunt concentrate pe mentalitatea de învingător, orientată pe creştere, îmbunătăţire, progres, admiterea şi acceptarea greşelii, perseverenţă, valorizarea efortului, aprecierea procesului, controlul rezultatului prin contribuţia individului. Asta se face interactiv prin jocuri educaţionale, mimică, discursuri, debate-uri pe diverse teme în funcţie de nivel”, explică Andreea.    

Pronunţia şi fluenţa

Un profesor nativ te ajută să depăşeşti obstacolele limbii pe care o înveţi, oferindu-ţi feedback şi corectându-te pe loc pentru a pronunţa corect – ceea ce poate face mari diferenţe în sensurile cuvintelor. Un nativ te ajută să exprimi limba cu accentul potrivit, dar mai ales corect.   

Vocabularul bogat

Conversatţile cu un nativ te ajută să afli imediat cuvinte noi sau folosite mult mai natural, prin exemple şi explicaţii, pentru a le integra cum trebuie în context. De la un trainer nativ înveţi nu doar vocabularul standard, dar cel actual, modern (care nu apare în majoritatea materialelor de curs obişnuite), şi chiar neconvenţional – precum argoul (slang) sau jargonul – pentru a şti să faci diferenţele între dialecte sau să recunoşti sensul cuvintelor.

Cultura

 Orice interacţiune cu nativi, mai ales în cadrul cursurilor, este o practică intensă, fără a fi simtiţă astfel. Dar ce mai face ca experienţa aceasta să devină una superioara metodelor tradiţionale este că asimilezi mai mult decât o limbă. De la tonul vocii, limbajul corpului, tradiţii şi lucruri aparent minore, la ce e politicos şi ce nu, descoperi moduri-cheie de comunicare interumană: descoperi o nouă cultură.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite