FOTO Cum arăta primul magazin Ikea, în 1958. Kamprad a deschis afacerea cu banii obţinuţi pe notele mari de la şcoală

FOTO Cum arăta primul magazin Ikea, în 1958. Kamprad a deschis afacerea cu banii obţinuţi pe notele mari de la şcoală

Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea

Ingvar Kamprad a început afacerea în anul 1943, vânzând, iniţial, diverse obiecte de mici dimensiuni: pixuri, portofele, rame şi ceasuri. Cu banii pe care i-a dat tatăl său ca recompensă pentru că se descurca bine la şcoală, Kamprad a cumpărat cantităţi mari de articole, pentru ca apoi să le vândă la bucată şi să se bucure de profit. Primul magazin cu obiecte de moblier, deschis în Älmhult, Suedia, a fost cel mai mare din întreaga Scandinavie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prezent, compania Ikea, cunoscută în toate colţurile lumii pentru mobilierul său ambalat, care poate fi auto-asamblat, funcţionează în 430 de magazine, în mai mult de 50 de state, dintre care multe găzduiesc restaurante care servesc un amestec de bucătărie suedeză şi locală, în funcţe de zona de amplasare. Mai mult, compania este listată ca una dintre cele mai valoroase mărci din lume.

Povestea Ikea începe cu un tânăr de 17 ani, pe nume Ingvar Kamprad. Anul 1943 a fost un an şcolar excelent pentru adolescentul care a fost răsplătit de părinţi pentru rezultatele la învăţătură. Banii primiţi au fost folosiţi de Kamprad pentru a începe afacerea numită Ikea, ca acronim al primelor sale două iniţiale (I – Ingvar şi K – Kamprad) şi iniţialele celor două zone în care a crescut, Elmtaryd (E) şi Agunnaryd (A).

Află aici cum a creat adolescentul un imperiu, cum i-a venit deea unui restaurant ăn magazin şi vezi o galerie foto cu primul magazin. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările