Cum îţi amenajezi grădina ca să o poţi folosi pe tot parcursul anotimpurilor calde

Cum îţi amenajezi grădina ca să o poţi folosi pe tot parcursul anotimpurilor calde

Faci parte dintre norocoşii care au parte de-o grădină? Avem câteva recomandări de la specialişti despre cum să amenajezi grădina şi s-o decorezi astfel încât să o poţi folosi tot timpul pe parcursul primăverii şi al verii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arhitecta Antonia Listarf de la Antonia Listarf Interior Design, designerul de interior Diana Popescu de la Interior Design by Diana Popescu, arhitecta Diana Ofiţeru de la Diana Ofiteru Design Studio şi designerul de interior Andreea Stefan îţi recomandă câteva lucruri esenţiale.
 
Chiar dacă spaţiul exterior se amenajează diferit faţă de cel interior, trebuie păstrată o legătură vizuală între cele două, astfel încât să nu pară din cu totul alt context. Dacă ţi-ai făcut o casă modernă, cu pereţi din sticlă şi acoperiş plat, atunci ar trebui să aduci geometria contemporană şi în curte, unde să alegi mobilier în linii drepte şi cu volum light. Pe de altă parte, dacă ai o casă în stil rustic, cu motive tradiţionale, adu în curtea ta şi flori precum muscatele sau margaretele. „Terasa face parte din casă şi este important să te gândeşti înainte cum să o asortezi cu restul spaţiului”, subliniază arhitecta Diana Ofiţeru.
 

Împărţirea pe funcţionalităţi

 
Cum să amenajezi grădina? Dacă spaţiul permite, împarte grădină în cel puţin trei zone: locul de luat masa, zona de grătar şi grădina cu flori, recomandă arhitecta Antonia Listarf. Şi iluminezi diferit fiecare zonă, în funcţie de nevoi: felinare, lămpi solare, un lampadar de grădină sau o ghirlandă de luminiţe.
 
 Chiar dacă spaţiul e restrâns, împarte terasă pe zone pentru a o mobila mai eficient
 
Pentru toate weekend-urile în care ai în plan să petreci cu întreaga familie în curte, ia în calcul că trebuie să faci loc tuturor acestor persoane, dar şi să menţii culoarele de circulaţie libere, astfel încât să te poţi desfăşura în voie între zona de grătar şi cea de masă sau altele. Dacă gradina va fi populată frecvent de mulţi oameni, apelează la piese pliabile sau extensibile, care pot fi mutate cu uşurinţă şi nu te grăbi să-ţi iei leagănul care ocupă jumătate de curte. „Estimează numărul de oameni care se va regăsi constant în curte şi decide apoi dacă ai loc să pui un leagăn de sau canapele”, recomanda designerul Andreea Ştefan.
 
O altă soluţie pentru cum să amenajezi terasa este să apelezi la un mobilier compact, cu multe locuri pentru musafiri, cum ar fi un set de masă cu băncuţe de tip berărie, care nu ocupă mult loc, dar oferă spaţiu pentru şase sau opt persoane minimum.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările