Containere de locuit: cât costă, care sunt avantajele lor şi cum le poţi amenaja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Container de locuit

Un trend ascendent în afară: containere de locuit. Atrag în primul rând prin minimalismul designului şi costurile reduse, faţă de construcţia unei case. Ca să înţelegi dacă este rentabil să cumperi unul, am despicat firul în patru, de la avantaje şi dezavantaje, până la costuri, autorizaţii şi acte necesare.

Din start, ceea ce atrage interesul oamenilor pentru containere de locuit e preţul, unul mult mai scăzut decât al unui apartament sau al unei case la marginea oraşelor. Totuşi, el diferă de la un producător la altul: un container de şase metri lungime pe doi metri şi jumătate lăţime costă între 2.500 şi 3.500 de euro şi are inclus un boiler electric şi geamuri termopan. Ele pot fi achiziţionate şi cu alte dimensiuni, la cerere. Sună bine, nu?

În România, oamenii sunt receptivi în privinţa containerelor de locuit, dar au şi aşteptări nerealiste, explică Bogdan Guţu, directorul unei firme de producţii din ţară: „Am început să fim mai deschişi la minte, dar problema între noi şi exterior o reprezintă banul. Avem foarte mulţi clienţi care văd case din containere în afară şi aşa vor şi ei. Arată extraordinar, dar bugetul tău este de 5.000 sau maximum 7.000 de euro. Şi de banii ăştia îţi poţi lua ceva decent, de 30 de metri pătraţi, cu living, baie, dormitor şi finisaje. Însă fără să fie ceva deosebit”.

Structura şi containerul propriu-zis sunt ieftine, la un preţ mult mai scăzut decât ar fi fost fundaţia unei case. În rest sunt aceleaşi costuri ca în cazul amenajării unei locuinţe clasice.

Cât costă amenajarea unor containere de locuit

Cu siguranţă ai văzut pe internet cel puţin o casă construită din containere. Imaginile sunt fascinante de cele mai multe ori, însă te-ai gândit cât costă şi de ce în ţările din vest şi în State tot mai multă lume merge pe această opţiune?

Continuarea articolului, aici

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite