Cine mai urmează regula de trei zile?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la apariţia reţelelor sociale şi a internetului folosit peste tot, în lumea întâlnirilor exista un set de reguli, precum regula celor trei zile, în succesul căruia majoritatea avea încredere.


Până acum câţiva ani, era bine înrădăcinată regula potrivit căreia trebuia să aştepţi trei zile până să-ţi contactezi partenerul/partenera de la ultima întâlnire, pentru a nu părea disperat/ă. Dar ideea în sine de „reguli” pentru întâlniri alungă distracţia din ceea ce poate să fie un început atipic de relaţie, iar internetul oferă din ce în ce mai multe dovezi că nu ai nevoie de reguli. Singurele „legi” ale întâlnirilor care ar trebui să fie respectate sunt cele legate de bun-simţ şi respectul faţă de celălalt, dar şi faţă de tine.

Aşa că „Huffington Post” a întocmit o listă cu non-reguli de care ar trebui să ţii seama.

Contactează pe cine vrei atunci când vrei. Nu este nimic greşit în a-ţi urma starea de spirit şi a vorbi cu persoana care te interesează. Poate doar dacă simţi nevoia să o suni din oră în oră, după ce v-aţi văzut odată.

Nu juca jocul „aştept să facă primul pas”. Cel mai probabil, aşteptarea te va face să te simţi mizerabil şi niciunul nu va face nicio mişcare pentru că, ghici ce?, jucaţi acelaşi joc. Dacă ai perceput întâlnirea ca o persoană rezonabilă, vei ştii dacă cineva este interesat de tine sau nu. Semnele sunt mereu acolo.

O întâlnire nu este un interviu pentru un job, aşa că nu te comporta ca atare. Nu-ţi interoga partenerul, nu- ridica în lumina reflectoarelor şi nici nu-l face să se simtă ca şi cum îl judeci. Încearca să-l asculţi, lasă-l să vorbească şi să se comporte cât mai natural, astfel încât să-ţi dai seama dacă gândurile sunteţi sau nu compatibili.

Dacă nu eşti de acord cu ceea ce spune partenerul tău, exprimă-ţi opinia. Dacă taci, nu o să te placă mai mult. Este garantat că lucrurile nespuse şi nevorbite vor înrăuţi situaţia mai târziu şi nici nu ajută la construirea unei imagini corecte personale. Lasă-l să te cunoscă, mai ales în chestiunile în care nu picaţi de acord. De acolo vin scânteile.

Nu porni cu subiecte de discuţie tabu. Dacă teme mari precum religia sau politica sunt atât de importante pentru tine şi înclini natural în discuţie către ele, atunci de ce să nu le discuţi?

Este OK să ai rateuri. Toată lumea are şi nu ai de ce să te simţi vinovat.

Ţine minte că singurul lucru pe care îl poţi controla într-o relaţie eşti tu. Punct. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite