Cine este, în prezent, cea mai vârstnică persoană din lume VIDEO

Cine este, în prezent, cea mai vârstnică persoană din lume VIDEO

Nabi Tajima s-a născut în 1900 şi are peste 140 de descendenţi FOTO bigpictures.club

Japoneza Nabi Tajima, în vârstă de 117 ani şi 45 de zile, din insula Kikai, a fost recunoscută luni drept cea mai vârstnică femeie din lume, după ce vineri, decesul de vineri al jamaicanei Violet Brown, tot în vârstă de 117 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nabi, care s-a născut la 4 august 1900 pe insula Kikai, în oraşul Kagoshima, unde locuieşte în prezent, a fost vizitată de autorităţile locale care i-au comunicat noul record pe care îl deţine în lume, arată Agerpres.
 
Bătrâna, care mănâncă de trei ori pe zi, nu mai vorbeşte şi doarme aproape tot timpul, s-a bucurat şi a vrut parcă să facă câţiva paşi de dans când un grup de vecini i-a cântat la un instrument un cântec tradiţional, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune NHK.
 
 
Nabi Tajima are o familie foarte numeroasă, formată din nouă copii - şapte fii şi două fiice - şi mai bine de 140 de descendenţi, inclusiv 28 de nepoţi, 56 de strănepoţi şi 35 de stră-strănepoţi. Deşi Tajima nu a vorbit niciodată în mod public despre stilul ei de viaţă, este posibil ca dieta japoneză să fie secretul longevităţii sale.
 
Nepotul lui Nabi, Hiroyuki Tajima, în vârstă de 64 de ani, a declarat: „Nu ne aşteptam să devină cea mai vârstnică persană din lume. Este ca un vis, sper să trăiască încă mult timp“.
 

Cel mai bătrân bărbat din lume

Recordul pentru cel mai longeviv bărbat din lume este deţinut tot de un japonez, Masazo Nonaka, în vârstă de 112 ani, născut în iulie 1905 pe insula Hokkaido.
 
Masazo Nonaka, cel mai vârstnic bărbat din lume (112 ani)
 

Violet Brown a deţinut anterior titlul de cea mai vârstnică persoană din lume

Jamaicana Violet Brown a murit pe 15 septembrie la vârsta de 117 ani şi 189 de zile. Violet Brown s-a născut în 10 martie 1900, când Jamaica era încă o provincie a Imperiului Britanic. Brown avea longevitatea în vene. Ambii ei părinţi au trăit până la 96 de ani, iar fiul ei a ajuns deja la 97. Femeia devenise decanul de vârstă al omenirii în data de 15 aprilie, când italianca Emma Morano a murit. 
 
Violet Brown, femeia care a deţinut anterior recordul de cea mai vârstnică persoană din lume
 
În prezent, există 46 de supercentenari în lume  – oameni care au depăşit vârsta de 110 ani. Japonezii, însă, sunt printre cei mai longevivi oameni de pe planetă. Numărul persoanelor în vârstă de 100 de ani din Japonia a crescut cu 2.132 de persoane, sau 3,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând în luna septembrie la cifra record de 67.284 de centenari, graţie progreselor medicinii.
citeste totul despre: