Ciclaton 2016 va avea cel mai lung şi mai dificil traseu: cum te poţi înscrie să pedalezi pentru proiecte educaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia ediţia a Ciclatonului se va desfăşura în perioada 5-9 octombrie, când participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de sute de kilometri pentru a strânge fonduri în scopul susţinerii şi promovării educaţiei. Evenimentul este organizat de Fundaţia ADEPT Transilvania.

Pe parcursul a cinci zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de peste 700 de kilometri şi vor trece prin nouă oraşe, pentru a susţine unul dintre cele cinci proiecte educaţionale înscrise.

Pentru fiecare dintre cauze vor pedala atât ciclişti de tur, care vor parcurge traseul integral, cât şi cei de segment, care aleg să pedaleze doar diverse segmente din traseu. Traseul de anul acesta este cel mai lung, având peste 700 de kilometri, dar şi mai dificil în comparaţie cu anii trecuţi. Aventura Ciclaton va purta pe două roţi susţinătorii educaţiei întrun traseu-circuit montan, Miercurea Ciuc fiind punctul de start, dar şi cel de finish. Inimile cicliştilor vor bate sprinten în oraşele din inima Moldovei, prin Piatra Neamţ, Humuleşti, Voroneţ, Suceava, Botoşani, Iaşi, Roman, Bacău şi Moineşti.

Pentru a putea participa la traseu şi a susţine proiectele, aceştia se pot înscrie pe ciclaton.ro. Astfel, cicliştii sunt încurajaţi să devină ambasadori ai educaţiei şi să promoveze proiectul ales în rândul prietenilor, familiei şi cunoştinţelor.

Proiectele evenimentului pot fi susţinute de către publicul larg prin donaţii raportate la numărul bătăilor inimii cicliştilor de tur şi ale cicliştilor de segment, cât şi prin donaţii directe către proiectele educaţionale. La finalul campaniei de donaţii şi a celor cinci zile de tur, fondurile strânse se vor îndrepta către organizaţiile implicate şi către proiectele pe care le susţin.

Proiectele educaţionale Ciclaton 2016

● Fundaţia Noi Orizonturi a lansat proiectul IMPACT, prin care îşi propune să identifice şi să rezolve, în mod creativ, împreună cu tinerii, probleme reale din societate, prin înfiinţarea de Cluburi de Iniţiativă Comunitară;

● Asociaţia ROI sprijină şi pune în valoare relaţia profesori-elev-părinţi-comunitate din România, prin proiectul ZBURD – EDUCAŢIE PRIN COACHING;

● Asociaţia Lindenfeld sprijină copiii din centrele de plasament să se dezvolte prin educaţie interactivă, cu ajutorul proiectului „Ajungem Mari“, care s-a bucurat, în ambele ediţii anterioare Ciclaton, de un adevărat succes;

● Prin proiectul „De-a arhitectura în oraşul meu“, Asociaţia De-a Arhitectura îşi propune să formeze cetăţeni responsabili, implicaţi în comunităţile în care trăiesc, pentru oraşe mai bune;

● Asociaţia ARDOR, prin „Tabăra de leadership pentru instructori de dezbateri“, urmăreşte dezvoltarea profesorilor formatori, prin ateliere de dezbatere între profesori şi studenţi viitori pedagogi.

„În 2016 ne dorim să aducem laolaltă peste 80 de ciclişti ale căror inimi să bată de 10.000.000 de ori pentru peste 7.000 de copii şi tineri. Ne dorim ca evenimentul să fie susţinut de cât mai mulţi donatori care să înţeleagă, dar mai ales să creadă în cele cinci proiecte pe care le susţin. În cele din urmă, cel mai important este impactul pe care acest eveniment îl va avea pe termen lung în dezvoltarea proiectelor selectate. Şi, implicit, în dezvoltarea copiilor şi tinerilor care vor beneficia de ajutorul pe care vrem să-l oferim prin a treia ediţie Ciclaton“, a declarat Cristi Gherghiceanu, preşedintele Fundaţiei ADEPT Transilvania.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite