Cele două vârste la care oamenii sunt cei mai fericiţi: metode de îmbunătăţire a stării generale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele unui raport ştiinţific a scos la iveală cele două vârste la care oamenii ating nivelul maxim de fericire. După un studiu realizat pe 23.000 de adulţi, cercetătorii au aflat că fericirea urmează o curbă în formă de U pe parcursul vieţii.

Atingerea fericirii este o preocupare constantă în viaţa fiecărui om. Conform cercetătorilor, nivelul maxim al fericirii se atinge de două ori în viaţă: prima dată la 23 de ani, iar apoi la 69 de ani. Din fericire, există câteva metode ştiinţifice pentru a creşte bunăstarea în tot acest timp, scrie Medical Daily.

Potrivit studiului, fericirea urmează o curbă în formă de U pe parcursul vieţii, atingând prima dată apogeul la vârsta de 23 de ani, apoi scade, iar la 69 de ani creşte din nou la nivel maxim.

Tinerii au tendinţa de a fi mai entuziasmaţi cu privire la viitor

O echipă de cercetători de la London School of Economics a intervievat 23.000 de adulţi germani cu vârste cuprinse între 17 şi 85 de ani, întrebându-i cât de fericiţi au fost cu viaţa lor, precum şi modul în care cred că vor evolua din acest punct de vedere. Apoi, cinci ani mai târziu, aceiaşi oameni au fost rugaţi să raporteze nivelul real de fericire.

Conform rezultatelor studiului, tinerii au tendinţa de a supraestima nivelul de fericire pe care îl aşteaptă în viitor, iar cei în vârstă de a-l subestima. Persoanele mai tinere din studiul se aşteptau la evenimente fericite în viitor, iar cei mai în vărstă credeau că urmează să se confrunte cu lucruri mai puţin îmbucurătoare.

Metode de îmbunătăţire a nivelului de fericire

Cu toate acestea, chiar dacă nu sunt aproape de 23 sau de 69 de ani, studiile au arătat că oamenii îşi pot creşte nivelul de fericire în diferite moduri. De exemplu, giugiulelile din dormitor pot ajuta în acest sens. Un studiu publicat la începutul acestui an a constatat că nu doar sexul poate stimula starea de fericire şi că afectivitatea arătată de partener duce la sporirea acestui sentiment, chiar mai mult decât actul sexual în sine.

Dacă nu sunteţi într-o relaţie, petrecerea timpului cu o persoană apropiată şi îmbrăţişarea acesteia creşte nivelul de oxitocină, „hormonul dragostei“, în creier.

Printre alte sfaturi simple pentru creşterea nivelului de fericire la orice vârstă este inclusă şi grija pentru sănătate. De exemplu, consumul de fructe şi legume sau mersul pe jos pot creşte fericirea generală, sunt de părere cercetătorii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite