Cel mai mare daiquri, în Cartea Recordurilor

Sâmbătă, barmanii cubanezi din barul "El Floridita" şi-au pus în cap să bată un record - al celui mai mare Daiquri. Evenimentul a marcat 195 de ani de la deschiderea barului în care s-a născut celebra băutură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă dimineaţa, barul "El Floridita" din capitala cubaneză Havana părea de-a dreptul neîncăpător. Chelnerii îmbrăcaţi la sacou şi cu papioane roşii amestecau ingredientele faimosului cocteil - rom, lămâie şi zahăr -, iar reprezentanţii Guiness Book urmăreau cum băuturile preparate sunt aruncate într-un pahar înalt de doi metri, notează ABC News.

Peste 270 de litri de daiquri au fost vărsaţi în gigantul pahar de cocteil, cantitatea fiind suficientă pentru a doborî recordul stabilit anterior. În 33 de minute, 12 barmani au preparat 1.466 de cocteiluri.

Evenimentul marchează, practic, două evenimente: 195 de ani de la deschiderea barului în care s-a născut cocteilul şi 113 ani de la naşterea romancierului american Ernest Hemingway, care, de altfel, a făcut celebru daiquiri-ul prin scrierile sale. Hemingway este laureat al premiului Pulitzer, cea mai înaltă distincţie în jurnalism, dar şi al premiului Nobel pentru literatură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările