Cea mai fertilă femeie din lume spune stop la 41 de ani. Are 44 de copii pe care îi creşte singură, după ce soţul a părăsit-o

Cea mai fertilă femeie din lume
spune stop la 41 de ani. Are 44 de copii pe care îi creşte singură, după ce
soţul a părăsit-o

Mariam Nabatanzi şi cei 44 de copii

Mariam Nabatanzi, din Uganda, este considerată una din cele mai fertile femei din lume, dacă nu chiar cea mai fertile. Aceasta a dat naştere pentru prima oară la doar 13 ani.După ce soţul a părăsit-o, a fost nevoită să îşi crească singură cei 44 de copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mariam Nabatanzi avea doar 13 ani când a devenit, pentru întâia oară, mamă. Atunci a dat naştere unei perechi de gemeni, cărora li s-au alăturat în următorii 23 de ani alţi 42 de fraţi.

Femeia are în prezent 41 de ani şi îşi creşte singură toţi copiii, după ce soţul a părăsit-o copleşit de familia gigantică. Lucrează drept coafeză şi decorator de evenimente, şi a aflat recent că suferă de o boală genetică, ceea ce înseamnă că este capabilă să poarte sarcini multiple, scrie mediafax.ro

Încă de la 23 de ani, pe când avea deja 25 de copii, Mariam îi implora pe medici să o ajute, îngrozită de fertilitatea sa uluitoare. Pastilele contraceptive i-ar fi putut cauza probleme de sănătate, aşa că bebeluşii au continuat să apară. A născut gemeni de şase ori, arată Mirror. După ultima sarcină, a recurs la o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a uterului şi nu regretă decizia făcută.

Femeia a fost căsătorită de familie la doar 12 ani cu un bărbat cu 28 de ani mai în vârstă. Practica nu este una singulară, tradiţia ugandeză favorizând mariajele timpurii. În medie, familiile au 5,6 copii, dar chiar şi în aceste condiţii Mariam Nabatanzi pare să doboare orice record.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările