Câte calorii ard femeile la cumpărături

Câte calorii ard femeile la cumpărături

FOTO Adevărul

Incredibil, dar adevărat. Cercetătorii britanici au găsit scuza perfectă pe care femeile o pot oferi partenerilor iritaţi de interminabilele lor sesiuni de cumpărături, activitate de care reprezentantele sexului frumos nu se pot lipsi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Shoppingul poate fi considerat, mai nou, un sport, eventual o modalitate de a scăpa de kilogramele în plus. Asta dacă ţinem cont de concluziile la care au ajuns specialiştii britanici după ce au analizat câţi kilometri parcurge o femeie exclusiv în timpul cumpărăturilor.

În medie, se pare că femeile parcurg într-un an, numai în timpul şedinţelor de shopping, aproape 290 de kilometri. Iar depunerea acestui efort fizic echivalează cu arderea a 15.000 de calorii, scrie Daily Mail.

Shoppingul şi pofta de mâncare 

Dar acest aspect pozitiv este aplicabil numai cumpărătoarelor care nu se lasă tentate, atunci când ies în oraş, să consume tot felul de alimente nesănătoase.

Conform studiului, 33% din respondente au mărturisit că atunci când merg la cumpărături mănâncă diverse dulciuri sau alimente de tip fast-food, produse considerate bombe calorice.
Ba chiar, una din zece femei ajunge să devoreze într-o singură sesiune de shopping echivalentul a 1.000 de calorii.
Dintre femeile care au participat la cercetare, 31% au admis că depăşesc 250 de calorii atunci când îşi potolesc foamea în oraş.

Chiar dacă 33% dintre participantele la cercetare nu se abţin de la răsfăţuri culinare în timp ce se află la cumpărături, 27% din ele au declarat că resimt o stare de disconfort când se gândesc că hainele pe care le vor proba nu li se vor potrivi. De aceea, multe dintre Eve preferă să sară peste mese înainte de a intra în cabinele de probă. Cel mai probabil, aşa se explică şi pofta de mâncare pe care femeile o au când bat magazinele şi mall-urile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările