Care sunt culorile anului 2021, alese de celebrul institut Pantone

Care sunt culorile anului 2021, alese de celebrul institut Pantone

Culorile anului 2021, FOTO Pantone Color Institute via TIME Magazine

Pentru a doua oară în istorie, celebrul institut Pantone nu a ales o singură culoare a anului, ci două: gri suprem („ultimate gray”) şi galben luminat („illuminating yellow”).

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform instiutului, nuanţa de gri aleasă evocă calmul şi fundaţiile dure din ciment al unei construcţii, în timp ce nuanţa de galben aduce aminte de raze de soare calde şi bună dispoziţie, notează revista TIME
 
Alegerea nu este întâmplătoare, ci a  fost făcută având în vedere evenimentele anului 2020, descrierea institului vorbind despre „mariajul unor culori care transmit un mesaj despre putere şi speranţă.”
 
„Fiecare culoare are propriul aspect emoţional, nuanţa de gri fiind cea mai solidă, fundaţia practică de care avem nevoie, pe când nuanţa de terman fiind cea care ne aminteşte de nevoia de a spera şi de a ne păstra buna dispoziţie”, a declarat Leatrice Eisemen, directorul executiv al institului, pentru TIME.
 
Decizia, a explicat aceasta, a fost influenţată de evenimentele anului 2020, de la pandemia de COVID-19 la mişcarea Black Lives Matter şi protestele anti-rasism din Statele Unite. Conform reprezentanţilor Pantone, nevoia de comuniune şi de relaţii cu alţi oameni pe care anul 2020 a accentuat-o atât de puternic a stat în spatele deciziei institului de a numi aceste două culori drept culorile anului viitor. 
 
„Ceva ce a devenit evident în ultimul an este nevoia pe care o avem să fim în contact cu alţi oameni şi că aceste legături ne-au oferit putere, dar şi speranţa necesară pentru a înainta şi de a trece peste anul 2020”, a clarificat reprezentatul institului Pantone. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările