Calvarul unei tinere măritate la 11 luni, care a aflat la 17 ani că este obligată să-şi facă datoria de soţie

Calvarul unei tinere măritate la 11 luni, care a aflat la 17 ani că este obligată să-şi facă datoria de soţie

Santadevi Meghwal. FOTO Daily Mail

O tânără din India, Santadevi Meghwal, a aflat la 17 ani că este deja căsătorită cu un bărbat pe care nu-l cunoaşte, încă de la vârsta de 11 luni, conform tradiţiei din Jodhpur. Pentru că a refuzat să respecte datina locului, Santadevi a fost exclusă din comunitate şi părinţilor li s-a dat o amendă de aproape 22.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Santadevi Meghwal, acum în vârstă de 19 ani, nu şi-a acceptat soarta şi, pentru că părinţii nu aveau bani să plătească amenda impusă de tribunalul local din Jodhpur, a decis să apeleze la o organizaţie care luptă pentru drepturile femeilor măritate la vârste foarte mici.

Santadevi Meghwal a aflat în urmă cu doi ani că a fost măritată pe când avea 11 luni cu un băiat din zonă, Saanval Ram, care avea pe atunci 9 ani. Problemele au început când familia lui Saanval a dorit ca nora să-şi preia obligaţiile de soţie şi să se mute în casa soţului promis. Amânările constante ale fetei au întors întreaga comunitate împotriva familiei sale, motiv pentru care până şi părinţii au presat-o să facă ceea ce spune tradiţia şi să plece la soţul ei, informează Daily Mail.

Santadevi a povestit reprezentanţilor organizaţiei Saarthi Trust, care ajută persoane aflate în situaţii similare, că a fost îngrozită când a aflat că este deja măritată şi că trebuie să trăiască alături de un bărbat necunoscut şi de familia lui, niştre străini. Părinţii, comunitatea, i-au explicat că acesta îi este destinul şi că trebuie să-l accepte ca atare.

Santadevi Meghwal a scăpat la vârsta de 19 ani de căsătoria încheiată pe când avea numai 11 luni. FOTO Daily Mail 

Este groaznic faptul că mi-a fost ascuns ani de zile că sunt căsătorită. Am aflat abia când bătrânii din sat au început să-i spună tatălui meu că trebuie să mă trimită acasă la socrii. Nu am vrut să stau degeaba şi să văd cum îmi este furată viaţa. Am rezistat şi am luptat, deşi socrii mei au ajuns să mă ameninţe că voi fi luată cu forţa, dacă nu accept de bunăvoie. Atunci am decis să apeleze la ajutorul organizaţiei. Le-am explicat că nu cred în această căsătorie şi am decis să lupt pentru libertatea mea şi să scap. Nu am vrut să mă dau bătută, iar aceasta este o zi minunată pentru mine“, a declarat Santadevi Meghwal la începutul săptămânii trecute, când a aflat că mariajul ei a fost anulat, că părinţii nu trebuie să plătească amenda stabilită de tribunalul local (Panchyat), iar ea nu este nevoită să plece din localitate pentru că a încălcat tradiţia. Tânăra este fericită pentru că va putea să-şi urmeze visul de a deveni învăţătoare.

Căsătoriile între copii există în multe zone din India, iar Rajasthan, unde se află şi Jodhpur, înregistrează cel mai mare procent de astfel de mariaje, deşi sunt ilegale din punct de vedere legal. O statistică a arătat că numai în Rajasthan, între anii 2000 şi 2010, 1.6 milioane de copii au fost căsătoriţi conform tradiţiei. Astfel de mariaje sunt interzise în India din 1929, dar în zonele rurale încă domneşte această practică. Un raport ONU a stabilit că Rajasthan este a doua zonă din lume ca număr de căsătorii între copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările