Before&after: o arhitectă a cumpărat şi renovat un apartament din anii ‘20, în care a păstrat cele mai importante elemente originare

Before&after: o arhitectă a cumpărat şi renovat un apartament din anii ‘20, în care a păstrat cele mai importante elemente originare

Andra Bica, arhitectă, a cumpărat un apartament interbelic de 120 metri pătraţi, cu planul de a-l trata ca pe o investiţie: îl renovează, îl amenajează şi îl vinde. Şi a investit destul în el, căci a fost nevoie de multe reparaţii şi ajustări, fiind într-o clădire veche.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apartamentul are trei camere şi o suprafaţă utilă de 120 de metri pătraţi şi ocupă întreg etajul doi al unei clădiri construite în perioada interbelică. Andra Bica, arhitectă de interior şi fondatoare Kanso Design, l-a cumpărat în 2019 ca pe o investiţie şi s-a mutat aici după renovare, unde locuieşte până îi va găsi un nou proprietar. A hotărât de la început să nu se ataşeze emoţional şi să nu facă rabat în renovarea lui.
 
 
Blocul are două niveluri plus mansardă şi a fost construit în anii ’20, pentru funcţionarii publici. Structura e după stilul epocii, cu detalii clasice, luminator, scară separată pentru servitori şi un hol generos la intrare. Apartamentul nu fusese renovat niciodată de foştii proprietari şi avea infiltraţii în tavan, un miros greoi şi îmbâcsit, iar uşile erau înnegrite pentru că se fumase mult în interior.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările