1.Foloseşte plăcile-statement pentru pardoseala băii

Anul acesta, cele mai apreciate băi au concepte curajoase şi integrează elemente puternice şi expresive. Plăcile-statement sau cele cu pattern geometric sunt la modă.

Ce plăci să foloseşti: plăcile terazzo (vezi oferta aici), de ciment colorat, sunt realizate manual şi vor transforma orice amenajare, remarcându-se prin colorit, durabilitate şi aspect sofisticat.

2. Creează un spaţiu relaxant, cu ajutorul plantelor

Designerii de top recomandă ca baia anului 2015 să fie îmbrăcată de plante, grădini verticale, direcţia fiind una de întărire a amprentei naturale. Pentru acest an, este recomandată şi folosirea pietrei naturale (marmură, travertin, ardezie) sau a lemnului.

3. Renunţă la pereţii albi

Conform designerilor americani (America National Kitchen and Bath Association) albul în baie este deja demodat. Ce e în trend? Nuanţele de gri, bleu şi bej. Poţi lucra pe acest context – de culori pale, prin accentuarea unor anumite zone, cu culori care să creeze un spaţiu dinamic.

4. Adaugă obiecte creative

Un alt trend în amenajarea băii în 2015 este reprezentat de folosirea obiectelor reciclate: de exemplu, rame de tablouri sau alte piese de lemn ce pot îmbrăca un perete.

5. Creează un spaţiu coerent cu restul casei

Baia nu mai este un spaţiu pur-funcţional, fără personalitate. Designerii recomandă ca spaţiul băii să devină o continuare a conceptului de amenajare interioară din restul casei. Poţi adăuga mobilă de living: o canapea, scaune, tablouri, covoare – orice elemente ce aduc coerenţă cu restul casei.