Articole vestimentare care ne atacă sănătatea

Articole vestimentare care ne atacă sănătatea

Chiloţii tanga pot să fie sexi, dar sunt dăunători sănătăţii FOTO Arhivă

O serie de articole vestimentare uzuale din garderoba unei femei pot să cauzeze probleme grave, chiar dacă nu ştiai acest lucru. În listă se înscriu pantofii cu tocuri, chiloţii tanga, cerceii, dar şi sutienele.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-a dovedit ştiinţific că mare parte din problemele de spate ale femeilor au drept cauză hainele şi accesoriile pe care le poartă. Femeile trebuie să înţeleagă că foarte multe haine sunt mult mai dăunătoare sănătăţii decât par. Site-ul „Bright Side“ a analizat o serie de haine care intră în garderoba unei femei şi a arătat ce probleme pot să cauzeze sănătăţii.

Pantalonii strâmţi

Din cauza efectului de compresie, aceşti blugi populari constituie o ameninţare  reală pentru sănătate. Pantalonii strâmţi pot să ducă chiar şi la blocarea circulaţiei sângelui, la vene dilatate şi chiar la o digestie lentă. Mai mult, din cauza presiunii aplicate pe nervul femural cutanat lateral, pantalonii strâmţi pot provoca o senzaţie de amorţează şi dureri la nivelul coapselor. 

Pantofi cu tocuri înalte

Cecetătorii de la Universitatea Auburn au ajuns la concluzia că femeile au de patru ori mai multe probleme ale picioarelor decât bărbaţii. Dureri articulare, bătături, entorse, osteoartrită şi leziuni ale nervilor picioarelor sunt doar o parte din probleme. Dacă resimţi vreuna dintre aceste probleme atunci poţi să dai vina pe pantofii cu tocuri înalte pe care îi iubeşti atât de mult. Cu cât pantofii au un toc mai înalt cu atât situaţia este mai rea. Încearcă să nu porţi tot timpul pantofii cu toc şi alternează cu purtarea unora mai confortabili. 

Chiloţi tanga

Dacă obişnuieşti să porţi des acest fel de lenejerie intimă, ar trebui să ştii că îţi poate provoca infecţii vaginale, iritaţie, hemoroizi şi chiar iritaţii în zona vaginală. Încearcă să nu porţi chiloţi tanga atât de des, mai ales în timpul verii. Dar dacă o faci alege ca perechea să fie din bumbac 100%. 

Cercei şi lănţişoare grele

Potrivit unui studiu recent, cerceii pot duce la dezvoltarea infecţiilor bacteriene în urechi. Utilizarea cerceilor grei poate să deterireze lobul urechii, iar doar intervenţia chirurgicală te poate ajuta. Acelaşi principiu se aplică şi lânţişoarelor. Greutatea acestora poate duce la dureri ale gâtului. 

Cravatele

Nu doar femeile suferă în urma purtării hainelor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Cornell, 67% dintre bărbaţi cumpără cămăşi care au o dimensiune a gulerului mai mică decât dimensiunea actuală a gâtului. Ca urmare, aceste gulere mai mici şi nodurile de la cravatele prea stânse reduc circulaţia sângelui, cresc presiunea intraoculară, provoacă dureri de cap, limitează mişcarea gâtului şi duc la creşterea tensiunii musculare a spatelui şi umerilor. 

Sutiente nepotrivite

Sutienele alese cu mărimi nepotrivite pot cauza durei la nivelul spatelui şi umerilor. Înainte să cumperi un sutien ar fi indicat să îl şi probezi. Dacă ai sânii mari evită să porţi sutiene cu bretele subţiri, iar dacă ai un bust mai mic asigură-te că metalul cupelor nu îţi afectează pielea. 

Papuci flip-flop

Chiar dacă este un accesoriu indispensabil cânt mergi la plajă, papucii de tip flip-flop nu sunt atât de siguri precum crezi pentru că acest tip de încălţăminte poate provoca zgârieturi la nivelul picioarelor, dar şi infecţii la nivelul degetelor. Mai mult, fiind un tip plat de papuci, călcâiul atinge solul cu multă forţă, ceea ce provoacă disconfort şi dureri de spate. 

Body care te subţiază

Un body prea strâns pe corp provoacă dificultăţi de respiraţie, dureri musculare şi probleme ale circulaţiei sângelui. Alege întotdeauna mărimea potrivită pentru tine şi caută ca materialul să fie realizat din lycra care să ofere confort şi compresie adecvate. 

Genţi de mână foarte mari

Orice femeie vrea să umple o geantă mare cu tot felul de lucruri pe care, cel mai probabil, nu le folosesc. Pe de altă parte, transportarea unei greutăţi prea mare pe umăr poate provoca dureri musculare şi se ajunge şi la deteriorarea articulaţiilor. Dacă nu poţi renunţa la geanta prea mare încearcă să nu o umpli cu lucruri inutile. 

Fustă-stilou

Fustele-stilou îţi apropie picioarele prea mult, aşa că îţi poţi pierde echilibrul oricând şi poţi cădea. Aceste fuste îţi limitează mişcările, de la mers la intratul într-o maşină, dar, cel mai rău, aceste articole vestimentare pot pune tensiune asupra musculaturii şi pot malforma genunchi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: