Alpinistul Constantin Lacatusu a cucerit cel mai inalt varf din Antarctica

Alpinistul Constantin Lacatusu, cunoscut si sub numele de Ticu Lacatusu, a incheiat ultima etapa a proiectului "Top 7 - Cucerirea celor mai inalte varfuri ale celor 7 continente". Dupa o expeditie

Alpinistul Constantin Lacatusu, cunoscut si sub numele de Ticu Lacatusu, a incheiat ultima etapa a proiectului "Top 7 - Cucerirea celor mai inalte varfuri ale celor 7 continente". Dupa o expeditie care a durat zece zile, el a ajuns pe Mount Vision (4.897 metri), cel mai inalt varf al continentului de gheata, Antarctica. In conditii meteorologice extrem de dificile, din cauza carora partenerul de expeditie al celebrului alpinist din Piatra Neamt, americanul Mike Hodges, a abandonat escaladarea, varful a fost cucerit, Lacatusu petrecand o ora pe Mount Vision. Dupa victorie, el a telefonat in tara pentru a le da vestea cea buna prietenilor si sponsorilor sai, anuntand totodata ca se va intoarce peste aproximativ doua saptamani. Ticu Lacatusu si partenerul sau Mike Hodges din SUA au ajuns la baza antarctica Patriot Hils pe data de 29 noiembrie, de unde au inceput expeditia. La a doua tabara, situata la altitudinea de 3.200 metri, spre care au plecat la 1 decembrie, au fost nevoiti sa ramana mai multe zile, intrucat vremea facea inabordabila a treia si ultima tabara. Cei doi alpinisti au avut de infruntat vantul extrem de puternic, frigul si, mai ales, starea de izolare - cea mai apropiata asezare umana aflandu-se la circa 1.000 km distanta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările