Alimentele pe care nutriţioniştii nu le mănâncă niciodată: „Sunt asociate cu inflamaţia cronică şi riscul crescut de cancer“

Alimentele pe care nutriţioniştii nu le mănâncă
niciodată: „Sunt asociate cu inflamaţia cronică şi riscul crescut de cancer“

Carnea roşie, unul din alimentele pe care nutriţioniştii le evită FOTO Business Insider

Nutrişioniştii stau departe de alimentele toxice care afectează echilibrul organismului. Printre produsele pe care aceştia le evită sunt incluse şi cele pline de chimicale care pot duce la apariţia unor boli extrem de grave.

Ştiri pe aceeaşi temă

În general, când vine vorba de un stil alimentar sănătos, majoritatea nutriţioniştilor folosesc expresia „totul trebuie făcut cu moderaţie“. Cu toate acestea, există câteva alimente pe care aceştia niciodată nu le-ar consuma. Publicaţia britanică Business Insider a cerut câtorva nutriţionişti să numească mâncarea sau băutura pe care niciodată nu le-ar consuma.

Unt de arahide cu nivel de grăsime redus

„Grăsimea din untul de arahide ajută la păstrarea inimii sănătoase. Atunci când producătorii de alimente elimină grăsimea din untul de arahide o înlocuiesc cu diferite forme de zahăr printre alte ingrediente nedorite. Untul de arahide cu un conţinut redus de grăsimi este mult mai bogat în zahăr şi carbohidraţi decât untul obişnuit de arahide. Eu aleg produsul făcut numai cu două ingrediente: arahide şi sare“ - Rachel Meltzer Warren, nutriţionist.

Băuturi carbogazoase

„Evit să beau băuturi carbogazoase de când mă ştiu. Cred că este o risipă de calorii, pentru că este vorba de mult zahăr, o băutură lipsită de nutrienţi. Băuturile de acest tip nu fac decât să crească consumul de calorii fără a-ţi crea senzaţia de saţietate“ - Kim Larson, nutriţionist şi purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriţie din Marea Britanie.

Margarină

„Eu sunt cu siguranţă un dietetician care încearcă să consume toate alimentele, dar singurul lucru pe care îl evit este margarina. În primul rând, iubesc untul, dar îl folosesc foarte puţin, de obicei doar câteva linguri de câteva ori pe săptamână. La nevoie, puteţi utiliza uleiul de măsline pentru a găti. Şi nu fac niciodată loc margarinei în dieta mea“ -  Andrea Goergen, nutriţionist.

Hot dog

„Un aliment pe care nu-l pot mânca este hot dog-ul. Nu contează dacă este din carne de vită, pui sau curcan, crenvurştii sunt făcuţi din carne foarte prelucrată, conţin foarte mult sodiu şi nitraţi, fiind unul dintre alimentele care pot provoca cancer“ - Karen Ansel, nutriţionist.

Brânză topită

„Brânza topită este doar un exemplu al nenumăratelor alimente foarte prelucrate. În general, urmăresc să includ în dieta mea alimente cât mai puţin procesate. Acestea sunt asociate cu inflamaţia cronică, un prim simpton al riscului crescut de a dezvolta cele mai multe boli, inclusiv cancerul. Nu este o brânză naturală, conţine mai puţin de 51% brânză reală. O felie conţine 220 miligrame de sodiu, 4,5 grame de grăsimi şi 3 grame de grăsimi saturate“ - Beth Warren, nutriţionist.

Carnea roşie

„Recomandăm ca toată lumea să evite carnea roşie din mai multe motive. Pentru început, Trimethylamine N-Oxide (compus care se găseşte în carnea roşie atunci când L-carnitina este metabolizată) este asociat cu inflamaţia, ateroscleroza şi riscul crescut de atac de cord. În plus, atunci când carnea este preparată, sunt eliberaţi compuşi precum hidrocarburile aromatice policiclice (HAP), aminele heterociclice (HCAs) (AGE), pro-inflamatori şi pro-oxidativi, care contribuie, de asemenea, la apariţia bolilor cornice“ - Andy Bellatti, nutriţionist.

Lapte nepasteurizat

„Acest tip de lapte ar putea conţine bacterii dăunătoare, cum ar fi Salmonella, E. coli şi Listeria, care pot provoca afecţiuni alimentare cunoscute şi sub denumirea de otrăvire alimentară. Anumiţi oameni, cum ar fi adulţii mai în vârstă, femeile gravide, copiii şi cei cu un sistem imunitar slab sunt chiar mai sensibili la efectele negative ale acestor bacterii“ -  Dr. Joan Salge Blake, nutriţionist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: