A născut o fetiţă cu ochii roşii şi părul alb, deşi medicii i-au spus că e infertilă: „O vom învăţa să se iubească aşa cum este“ FOTO

A născut o fetiţă cu ochii roşii şi părul alb, deşi medicii i-au spus că e infertilă: „O vom învăţa să se iubească aşa cum este“ FOTO

Fetiţa care suferă de albinism FOTO The Sun

O femeie în vârstă de 22 de ani, diagnosticată cu infertilitate şi având doar 10% şanse să devină mamă, a născut anul trecut un copil cu albinism. Fetiţa are ochii roşii şi părul alb.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şi-a dorit să devină mamă dar medicii i-au dat 10% şanse de reuşită, diagnosticând-o cu ovare polichistice, sindromul care produce infertilitate unui număr tot mai mare de femei.  

Shannon Conarty, o britanică în vârstă de 22 de ani, nu a renunţat la visul de a avea un copil, iar în ianuarie 2018 a adus pe lume o fetiţă. Bebeluşul a fost diagnosticat cu albinism, o formă congenitală hipo-pigmentară, caracterizată de absenţa parţială sau totală a pigmentului din piele, păr şi ochi.

„Ava a fost pentru noi un miracol, cu atât mai mult după ce a fost diagnosticată cu albinism“, a spus entuziasmată femeia. 

Povestea începe în iulie 2011 când, la 15 ani, femeia a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice, o afecţiune cauzată de dezechilibrul hormonal.  

„Greutatea mea fluctua şi chisturile ovariene îmi provocau dureri puternice. La vremea respectivă, medicii mi-au dat 10% şanse de a concepe copiii în mod natural“, povesteşte Shannon.

Dar doi ani mai târziu, când avea 17 ani, l-a întâlnit pe cel care avea să-i fie soţ, Tom Kane. „Nu i-am spus de la început situaţia mea, dar când i-am dezvăluit a înţeles“, a povestit aceasta.

„De când aveam 18 ani am început să încercăm să concepem un copil, dar nu am rămas însărcinată. În fiecare lună, când vedeam că nu se întâmplă, eram devastată. Gândul că nu voi avea niciodată un copil
mă deprima“, a continuat Shannon. Dar, surprinzător, trei ani mai târziu, tânăra a descoperit că era însărcinată.

„Când s-a născut am observat că bebeluşul avea ochii roşii şi părul alb, dar eram convinşi că se vor schimba cu timpul. După două săptămâni, medicul ne-a spus că este preocupat de culoarea ochilor Avei. O lună mai târziu, a fost diagnosticată cu albinism“, a povestit femeia.

„Noi nu am crezut. Doctorii ne-au spus că sunt foarte rare cazurile. Ava va avea întotdeauna păr alb şi ochi roşii. Albinismul ei o face mai sensibilă la lumina soarelui şi vederea ei este slăbită. De fiecare dată când ieşim din casă oamenii se miră cât este de frumoasă. Chiar şi aşa, îmi fac griji pentru când va deveni adult. Din cauza problemelor sale de vedere, nu va putea conduce niciodată o maşină şi există posibilitatea să fie marginalizată la şcoală. Dar eu şi Tom o vom învăţa să se iubească aşa cum este ea. La urma urmei, ea este micul nostru miracol!“, a mai spus Shannon.

FOTO The Sun

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: