Infidelitatea: poate sau nu distruge o relație?

Infidelitatea: poate sau nu distruge o relație?

Peste 60% din persoanele implicate într-o relaţie nu ar ierta infidelitatea partenerului

Te-a înșelat ori tu ai înșelat... Dar ați decis să vă mai dați o șansă. Mai poate fi resuscitată relația voastră? Sau frustrările și reproșurile nu-i dau nicio șansă? Am întrebat psihologi, am vorbit cu pățiți și am tras concluziile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Verdictul specialiştilor

Ai primit iertarea mult dorită, dar partenerul te „taxează" la orice pas? Este foarte posibil ca pedeapsa să se transforme, mai devreme sau mai târziu, în despărţire definitivă.

„Atunci când scopul partenerului înşelat ajunge să fie cel de a pedepsi, relaţia are mult de suferit. Şansele sunt ca, odată ce simte că a plătit destul, celălalt să simtă că are libertatea de a face în continuare orice. Că doar plăteşte pentru asta", spune psihologul Lena Rusti.

Citește și:
Strategii pentru a îndulci o ceartă

9 sfaturi de aur în căsnicie

Recâştigă-i încrederea celuilalt

Ai greşit, te-ai confesat şi te-a iertat, dar ţi-a spus că nu poate uita. Sau viceversa, partenerul a greşit. Dacă ai răbdare şi nu dai ocazia la interpretări, îţi vei putea reconstrui în ochii partenerului imaginea de odinioară.

Împărtăşiţi-vă sentimentele, chiar dacă sunt de furie sau de dezamăgire. Nu mai aveţi ce pierde. Există şansa să vă înţelegeţi reacţiile şi faptele...

De ce a făcut-o? Cine este vinovat? Ce putem schimba? Prin vorbe, prin gesturi, puteţi afla cum să îndreptaţi. Muşamalizarea nemulţumirilor poate readuce o a treia persoană în cuplu.

Citește în continuare cum îți poți salva relația, pe clicksănătate.ro.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: