Un fotomodel de 14 ani a murit din cauza epuizării, după o defilare de 13 ore

Un fotomodel de 14 ani a murit din cauza epuizării, după o defilare de 13 ore

Vlada Dziuba, din Rusia, a murit la vârsta de 14 ani, pe podium, după ce a lucrat timp de 13 ore FOTO Siberian Times

O adolescentă din Rusia şi-a pierdut cunoştinţa în timpului unei prezentări de modă din China care a durat 13 ore. Copila a murit după două zile de comă, ca urmare a epuizării şi a meningitei de care suferea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rusoaica Vlada Dziuba, în vârstă de 14 ani, s-a prăbuşit la pământ cu doar câteva clipe înainte să-şi facă ultima apariţie pe podium, în cadrul unui show de fashion din Shanghai. Tânăra a intrat în comă şi a murit două zile mai târziu. Medicii au descoperit că Vlada suferea de meningită, accentuată de epuizare, potrivit The Siberian Times. Pentru a stabili cauza oficială a morţii urmează să fie efectuate teste suplimentare.
 
Agenţia chineză de fotomodele a negat că a suprasolicitat-o ​​pe Vlada în timpul şederii sale de două luni în China. 
 
Vlada Dziuba a murit după Săptămâna Modei din Shanghai, care s-a încheiat pe 18 octombrie, şi unde a lucrat opt ore pe zi, a declarat Zheng Yi, CEO al agenţiei. 
 
„Cauza decesului a fost meningita agravată de epuizare severă. Oficial, ea trebuia să lucreze trei ore pe săptămână în China“, scrie Siberian Times.
 
Zheng susţine, însă, că a fost legal contractul tinerei.
 
„Dziuba a primit 16 oferte de muncă în timpul celor două luni de şedere în China. A beneficiat de pauze regulate în timp ce lucra. De cele mai multe ori îşi termina munca în cele opt ore prevăzute. Volumul ei de muncă era moderat în comparaţie cu al altor modele“, susţine Zheng. 
 
 
Mama fetei, Oksana, spune că era sunată frecvent de Vlada, care se plângea mereu de oboseală şi de lipsa somului. Femeia susţine că a încercat să obţină o viză pentru a fi alături de fiica ei bolnavă, dar procesul nu a putut fi finalizat la timp. Potrivit presei, copila avea temperatură înainte de a defila pe podium.
 
„Mă suna şi îmi spunea «Mamă, sunt obosită. Vreau să dorm»... Apoi temperatura i-a crescut. Nu am putut să dorm nici eu. O sunam constant şi o rugam să meargă la medic“, a declarat mama modelului.
 
Decesul fetei scoate încă o dată la lumină abuzurile din lumea modelingului şi a atras atenţia asupra numărului mare de adolescente din Rusia care lucreză ca fotomodele şi sunt exploatate de agenţii. Adolescenta se afla în China pentru un job de trei luni, iar presa rusă relatează că Vlada făcea „muncă de sclav“, potrivit contractului pe care îl semnase. Fata nu avea asigurare medicală şi în mod legal ar fi trebuit să lucreze doar trei ore pe săptămână pe parcursul şederii ei în China.
 
Reprezentanţii agenţiei de modeling din Perm care i-au intermediat contractul au recunoscut că nu au verificat dacă Vlada avea asigurare medicală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: