Un designer de pijamale a stârnit revoltă: femeile supraponderale să plătească mai mult decât cele suple. Cum a explicat creatorul de modă decizia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelul Magenta Chic Satin, pijama vândută la acelaşi preţ de 109 dolari, în ambele variante de mărimi
Modelul Magenta Chic Satin, pijama vândută la acelaşi preţ de 109 dolari, în ambele variante de mărimi

Designerul de pijamale australian Peter Alexander (54 de ani) a stârnit revolta clienţilor, după ce unele articole vestimentare plus-size pe care el le vinde au fost afişate pe site cu preţuri mai mari cu 10 dolari decât cele standard, modelele fiind identice. Creatorul de modă a explicat situaţia.

Revolta din mediul online a pornit după ce clienţii australieni au sesizat diferenţe de preţ între unele pijamale de mărime standard şi cele plus-size, relatează Daily Mail. Aceste comparaţii ilustrează ideea că femeile supraponderale trebuie să plătească mai mult pe haine decât cele de talie XS-XL.

„De ce pijamalele plus-size sunt mai scumpe decât îmbrăcămintea standard?“, a întrebat un client.

Altul a spus: „Nu puteţi folosi argumentul «se utilizează mai puţin material». Gunoi absolut!“

Potrivit sursei citate, designerul de pijamale Peter Alexander a explicat decizia de a cere mai mulţi bani pentru articolele plus-size: „Pentru a asigura confortul şi pentru ca mărimea să fie potrivită, folosim un model de croială diferit faţă de colecţia noastră obişnuită, menţinând în acelaşi timp hainele frumoase. Modelele diferite, dimensiunile şi un consum mai mic de ţesături influenţează preţul. Încercăm să limităm acest lucru pe cât de mult posibil, dar pe măsură ce categoria şi producţia cresc, sperăm să obţinem paritatea în colecţiile noastre“.

Spre exemplu, pe site-ul de comenzi, articolele vestimentare de noapte plus-size „Tropical Vibes Mid Shop“ se află la reducere, la preţul de 59,95 de dolari, în timp ce acelaşi model, dar la o mărime standard costă 49,95 de dolari. 

image

FOTO Daily Mail

Dacă mărimile de la XS la XL pentru modelul „Navy Chic Satin Pj Set“ valorează 109 dolari, aceeaşi pijama în varianta plus-size se vinde cu 119 dolari. 

image
image

Un expert în producţia de modă a explicat că designerii percep costuri suplimentare pentru cumpărătorii supraponderali, deoarece costă mult mai mult crearea de articole vestimentare mai mari: „Pentru că există mai multe ţesături folosite. Materialul este, de obicei, vândut pe metru, cu care se pot face două pijamale de mărimea 8, dar pentru mărimea plus, ai putea să faci doar una singură dintr-un metru“. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite