Machiajul pentru plajă sau piscină. Sfaturi, trucuri şi tipuri de machiaj recomandate de specialist: cum se alege fondul de ten

Machiajul pentru plajă sau piscină. Sfaturi, trucuri şi tipuri de machiaj recomandate de specialist: cum se alege fondul de ten

FOTO “Bronze Make-up Look”, cu ploape în nuanţe de maro şi cupru, pomenţii aurii şi buze roşii sau în nuanţe nude.

Majoritatea femeilor sunt dependente de machiaj şi nu sunt dispuse să renunţe la acesta nici măcar atunci când merg la plajă. Sînziana Iaru, make-up artist şi trainer, oferă câteva trucuri pentru un make-up perfect care poate fi purtat chiar şi atunci când ne expunem razelor soarelui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când temperaturile cresc ameţitor, rezistenţa produselor de machiaj aplicate pe tenul curat reprezintă o misiune care pare imposibilă.

Sînziana Iaru, make-up artist şi trainer, le-a oferit împătimitelor de machiaj câteva sfaturi pentru make-up–ul pe care îl pot purta şi vara, la plajă sau la piscină, dacă nu se pot lipsi de acesta.

„Temperaturile crescute dizolvă cu uşurinţă texturile de machiaj dacă acestea nu sunt aplicate cum trebuie, unde trebuie şi cu ce trebuie. Când vine vorba despre machiajul pe care îl purtam vara, important este să înţelegemnecesitatea adaptării produselor de machiaj actualului sezon“, explică aceasta.

Fond de ten cu factor de protecţie

Astfel, fondul de ten şi baza de machiaj ar trebui să conţină factor de protecţie solară, cel putin SPF 15, deşi ideal ar fi SPF 30. Fondul de ten trebuie să fie mult mai lejer şi waterproof (rezistent la apă). Se aplică cu ajutorul mâinii, cu mişcări circulare. Avantajul acestui produs stă în faptul că nu mai necesită fixarea cu pudră.

Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este adaptarea culorii fondului de ten la noua culoare a pielii obţinute în urma bronzării. Bineînţeles, trebuie să alegeţi nuanţe mai închise decât cele pe care le purtaţi anterior.

Idei de machiaj

Wet Look

În topul machiajelor recomandate, make-up artistul a ales trei variante potrivite pentru vară. Pe primul loc se află “Wet Look”, machiajul translucid cu ploapa umedă şi buze în nuanţe nude sau aurii. Machiajul este foarte uşor de obţinut. Pe pleoapa mobilă, dar şi pe zonele înalte ale feţei (pe pomeţi, pe centrul feţei,puntea nasului şi bărbie) se aplică un fard iluminator. Acesta va crea un aspect umed al întregii feţe.

Bronze Make-up Look 

Pe locul al doilea se situează “Bronze Make-up Look”, cu ploape în nuanţe de maro şi cupru, pomenţii aurii şi buze roşii sau în nuanţe nude. Pentru acest machiaj e important să avem un aspect conturat al feţei şi pomeţi bine structuraţi. Pentru blush, Sînziana Iaru recomandă folosirea unei nuanţe maro roşcat sau cupru. Nuanţa de iluminator recomandată este bej–auriu.

Cat Eye Look

A treilea machiaj este cel care scoate pe oricine din anonimat, “Cat Eye Look”. Eyelinerul ales trebuie să fie negru sau albastru, iar buzele trebuie conturate în nuanţe de roşu, burgundi, violet sau nude. Singura regulă ce trebuie respectată pentru obţinerea acestui machiaj este ca pleoapa să fie netedă, să nu fie ridată, pentru ca aspectul liniei de tuş să fie perfect.  Make-up artistul susţine că în machiajul de vară îi place să aplice legea "less is more", preferând linii simple, dar de impact.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările