Probleme comune ale persoanelor căsătorite pentru a doua oară

Probleme comune ale persoanelor căsătorite pentru a doua oară

Probleme comune ale persoanelor căsătorite pentru a doua oară

Alegerea partenerului potrivit este o adevărată loterie. Iar dacă nu câştigi la prima încercare, mai tragi un loz. Nimeni nu garantează că va fi cu noroc, dar când sunt luaţi în calcul factorii care ar putea sabota un al doilea mariaj, şansele de compatibilitate sunt ceva mai mari.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), în anul 2017 rata divorţului a crescut la 1,4 divorţuri la mia de locuitori. Majoritatea celor divorţaţi, peste 90%, s-au aflat la prima experienţă de acest gen. Trebuie precizat însă că o a doua căsnicie nu garantează succesul unei relaţii. Există o multitudine de motive pentru care un al doilea mariaj poate fi la fel de nefericit ca primul, încercările fiind numeroase, scrie youtango.com.  

Cele mai comune probleme de cuplu ale persoanelor căsătorite pentru a doua oară:

Ideal versus realitate

Fie că vrem sau nu să acceptăm, perfecţiunea nu există. Compatibilitatea a două persoane se rezumă la acceptarea faptului că fiecare zi înseamnă un proces intens de acceptare a partenerului şi o strategie comună de a face lucrurile să funcţioneze. Mariajul, per total, este format din zile bune şi zile mai puţin bune. Dacă vreţi ca a doua încercare să funcţioneze, trebuie să vă asiguraţi că sunteţi gata să munciţi pentru ca lucrurile să meargă.

Intimitatea şi sexul

Majoritatea celor care ies dintr-un mariaj simt că nu mai sunt atraşi de partener/ă şi pleacă convinşi fiind că o nouă persoană poate condimenta viaţa lor sexuală. Şi este adevărat, însă păstrarea pasiunii în cuplu depinde de ambii parteneri. După o perioadă s-ar putea să experiemntaţi aceeaşi monotonie precum în primul mariaj. Intimitatea se cultivă, iar fiecare dintre cei doi au rolul de a încerca să ţină flacăra pasiunii aprinsă pe tot parcursul relaţiei.

Familie extinsă

Nu este niciodată uşor să începi o relaţie atunci când unul sau ambii parteneri au copii din alte relaţii. Când vine vorba de prioritizarea acestuia în faţa partenerului, s-ar putea să apară discuţii repetate. Atât împărţirea timpului, cât şi împărţirea banilor pot duce la conflicte, atunci când nu stabiliţi de la început regulile după care veţi funcţiona.

Mai puţin „sens“ al familiei

Multe cupluri implicate pentru a doua oară într-un mariaj nu au copii împreună. Acest lucru scade sentimentul de familie şi micşorează şansele ca partenerii să reziste împreună.

Comportamentele dezvoltate în căsătoria anterioară

Dacă prima căsnicie nu a funcţionat, cu siguranţă au existat greşeli de ambele părţi. Lucrurile se complică atunci când partenerii nu le conştientizează şi vin cu acelaşi tipar în noua relaţie. Ba mai mult, dacă s-au confrutat cu probleme precum infidelitatea, trauma emoţională suferită îi va împinge să-şi suspecteze şi noul partener.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: