Ce sunt demisexualii şi cum ştii dacă şi tu eşti unul

Ce sunt demisexualii şi cum ştii dacă şi tu eşti unul

Acest concept a fost stabilit în 2008 de către Reţeaua Internaţională pentru Educaţia şi Vizibilitatea Asexualităţii FOTO Shutterstock

Sexualitatea este un concept fluid şi în continuă evoluţie. În contextul controverselor introducerii în şcoli a orelor de educaţie sexuală, mulţi susţin că este necesar să se facă cunoscute anumite aspecte moderne ale acestui domeniu, aspecte care, până acum, erau tabu.

Din această categorie fac parte şi demisexualii, adică acei oameni care simt o atracţie sexuală faţă de un potenţial partener, dar şi-o reprimă până ajung să îl cunoască foarte bine.

Este un fel de teamă sexuală de eşec, aceştia neluând în considerare o relaţie carnală înainte de a stabili o legătură emoţională puternică cu acea persoană.

Acest concept a fost stabilit în 2008 de către Reţeaua Internaţională pentru Educaţia şi Vizibilitatea Asexualităţii, dar începe să fie recunoscut datorită numărului tot mai mare de persoane care se descriu ca fiind semi-sexuale.

Cum e caracterizată demisexualitatea şi care sunt indiciile că ai putea face parte din această categorie citeşte aici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: