Stevia sau zahăr? Cât de benefic este acest înlocuitor al zahărului, ce gust are şi ce reacţii adverse

Stevia sau zahăr? Cât de benefic este acest înlocuitor al zahărului, ce gust are şi ce reacţii adverse

Stevia, un îndulcitor popular FOTO Shutterstrock

Popularitatea steviei creşte tot mai mult, în timp ce alţi îndulcitori încep să fie ocoliţi şi uitaţi. Cât este de sigură această alternativă a zahărului, de unde provine şi cu ce efecte secundare vine la pachet?

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre principalele întrebări care necesită un răspuns este dacă stevia are gust de zahăr? Nu chiar, de fapt, dieteticianul Leah Kaufman explică pentru thehealthy.com, că „nu vei obţine niciodată un înlocuitor de zahăr care să aibă exact gustul zahărului‟.

Stevia provine dintr-o plantă dulce, însă nu suficient, aşa că este amestecată cu un alt agent, precum eritritolul sau dextroza (glucide din porumb), ceea ce îi conferă un gust mai dulce, aspect şi textură ca ale zahărului.

Când stevia a cucerit industria alimentară din toată lumea, în piaţă erau deja o mulţime de subtituenţi pentru gustul dulce. Însă nicinul nu intra în categoria natural. 

Află aici din ce se face stevia şi cât de sănătos este acest îndulcitor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările