Preparat culinar din România, inclus pe lista celor 28 de feluri de mâncare pe care trebuie să le savurezi în Europa
0Turiştii care îşi petrec anul acesta vacanţele în destinaţii europene se pot delecta cu 28 de preparate culinare specifice tot atâtor ţări, printre care se numără şi o delicioasă mâncare românească, conform unei infografii publicate de Huffington Post.
Bogata tradiţie gastronomică europeană se poate dovedi copleşitoare pentru turistul avid să descopere cât mai multe despre locul în care ajunge. Tocmai de aceea, publicaţia Huffington Post a publicat o infografie realizată de site-ul Hotels4You, listă care conţine 28 de feluri de mâncare pe care este musai să le încerci chiar la ele acasă.
Musaca în Grecia, iepure umplut în Malta, sniţel vienez, salată cu brânză halloumi şi pepene roşu în Cipru, gulaş în Ungaria, tocană irlandeză de vită sau de berbec stropită cu bere, cepelinai în Lituania (găluşte de cartofi cu sos de ciuperci şi bacon) sau mâncarea tradiţională din Polonia, numită bigos, un amestec savuros de carne şi cârnaţi, înăbuşit cu varză, sunt prezente în selecţia făcută de site-ul de rezervări turistice Hotels4You.
Printre felurile de mâncare recomandate turiştilor se regăsesc şi sarmalele româneşti, dar şi paella spaniolă sau celebrele chifteluţe suedeze (Köttbullar).
FOTO Huffington Post