Greşelile pe care aproape toată lumea le face când aranjează alimentele în frigider

Greşelile pe care aproape toată lumea le face când aranjează alimentele în frigider

Ouăle nu trebuie ţinute pe uşa frigiderului, dacă vreţi să le păstraţi proaspete mai mult timp

Este cel mai des întâlnit aparat casnic din lume şi cu toate acestea tinde să fie folosit greşit în cele mai multe cazuri. De exemplu, laptele nu trebuie să stea pe uşa frigiderului, aşa cum nici deasupra lui nu trebuie aşezate alimente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt greşeli aparent inofensive, dar care pot face o diferenţă uriaşă când vine vorba de prospeţimea şi siguranţa alimentelor. 
 
„Businnes Insider” a realizat un clip în care sunt explicate cele mai des întâlnite greşeli pe care oamenii le fac când vine vorba de aşezarea alimentelor în frigider. 
 
Pe raftul superior al frigiderului, temperatura rămâne mereu constantă, motiv pentru care acolo ar trebui aşezate brânzeturile, untul şi alte produse lactate vidate, inclusiv dulciurile. 
 
Raftul din mijloc este desemnat cărnurilor şi mâncărurilor gătite, în timp ce pe ultimul raft sunt aşezate cutia de lapte, cartonul cu ouă, carnea crudă, peştele şi alte ingrediente ce au dată de expirare redusă. Acest lucru este indicat de vreme ce acolo este cea mai rece temperatură. 
 
Din cele două cutii pentru legume şi fructe, cea din stânga beneficiază de umiditate ridicată, ceea ce înseamnă că acolo pot fi aşezate verdeţurile precum spanacul, salata şi sparanghelul. În cutia din dreapta pot sta legumele şi fructele uşor perisabile, dat fiind faptul că acolo este nivelul redus de umiditate. 
 
Uşa frigiderului beneficiază cel mai puţin de temperatura scăzută, de aceea nu este un loc indicat pentru menţinea prospeţimii alimentelor. Este recomandat ca pe uşă să fie aşezate sucurile, condimentele precum borcanele de pesto sau roşii uscate, muştarul, ketchup-ul şi borcanul cu murături.
 
 
Citeşte şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările