Diferenţe între oul de găină şi cel de raţă

Diferenţe între oul de găină şi cel de raţă

Diferenţe între oul de găină şi cel de raţă. Ouăle sunt printre alimentele cele mai consumate din România, aceste produse fiind omniprezente în frigiderele noastre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compoziţia unui ou include învelişul şi membrana (10%), albuşul (aproximativ 60%) şi gălbenuşul (30%)
   
În gălbenuş pot fi regăsite vitaminele liposolubile ale oului (A, D, E, K) şi o parte procent din cele hidrosolubile. Elementele minerale sunt de asemenea prezente în gălbenuş. Un ou de găina mediu conţine fosfor, potasiu, sodiu, calciu, sulf, magneziu şi fier. Proteinele din albuş cuprind toţi aminoacizii esenţiali foarte bine proporţionaţi. Albuşul nu conţine grăsimi sau colesterol.

Diferenţe între oul de găină şi cel de raţă. Colesterol

Oul de raţă conţine de două ori mai mult colesterol decât doza zilnică recomandată. Aşadar, atenţie câte asemenea produse consumaţi pe zi. În acelaşi timp, ouăle de raţă conţin mai mulţi acizi graşi Omega-3 faţă de cele de găină. 
 

Diferenţe între oul de găină şi cel de raţă. Proteine

Ouăle de raţă, la fel ca şi cele de curcă, au 14% proteine. De partea cealaltă, ouălă de găină şi cele de gâscă au 13% proteine. De asemenea, potrivit slabsaugras.ro, ouăle de raţă sunt mai grase. 
 

Vitamine şi minerale

În ceea ce priveşte vitaminele şi mineralele, compozitia ouălor este asemănătoare. Însă, în privinţa unei vitamine, situaţia prezintă o deosebire mare. Ouăle de raţă conţin de 3-4 ori mai multă vitamina B12 faţă de cele de găină.
 

Diferenţe între oul de găină şi cel de raţă. Mărime

Ouăle de raţă sunt cu aproape 30% mai mari faţă de cele de găină, ceea ce înseamnă că acestea au un conţinut ridicat de minerale, vitamine şi proteine.
 

Avantaje şi dezavantaje ouă de raţă

Se menţin proaspete mai mult timp şi sunt indicate pentru prepararea prăjiturilor pentru că au o structură mai pufoasă. Unul dintre dezavantajele majore e faptul că reprezintă o cauză comună a alergiilor. În plus, acesta nu e recomandat pentru a fi gătit copiilor mici. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările