Cum să prepari un tort inedit în formă de om de zăpadă: un desert delicios şi simplu de făcut VIDEO

Cum să prepari un tort inedit în formă de om de zăpadă: un desert delicios şi simplu de făcut VIDEO

Tortul în formă de om de zăpadă este delicios şi simpatic FOTO elacraciun.ro

Prezentatoarea de ştiri şi bloggeriţa Ela Crăciun ne-a împărtăşit reţeta unui tort în formă de om de zăpadă, un desert simplu şi pe placul celor mici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ela Crăciun, una din cele mai apreciate vedete din blogosfera de parenting din România, vine în ajutorul tuturor celor care îşi doresc să prepare acasă deserturi simple, dar atrăgătoare pentru cei mici şi oferă reţeta unui tort tocmai bun pentru anotimpul rece. 
 
„Tortul în formă de om de zăpadă este unul din deserturile preferate ale copiilor mei şi este uşor de pregătit. Este un desert delicios şi într-o formă care cu siguranţă îi va bucura pe cei mici“, spune Ela. 
 
Ingrediente:
 
  • foi de rulada ori de brioşă (pot fi preparate acasă ori cumpărate din comerţ),
  • ciocolată albă şi neagră, 
  • stafide sau vişine,
  • nucă de cocos
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 1 kg ciocolată
 
Mod de preparare:
 
Pentru a prepara crema de umplutură frişca lichidă se încălzeşte la 70–80 de grade şi în ea se topeşte kilogramul de ciocolată. Se adaugă stafidele sau vişine. Se amestecă până devine o compoziţie, la fel ca smântâna. Se lasă la răcit în frigider timp de 30 de minte, apoi o spumăm cu mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi din ce în ce mai mare. 
 
Aşezăm compoziţia pe primul blat. Îl adăugăm pe al doilea, apoi un nou strat de cremă şi la final al treilea blat. Lăsăm tortul la frigider 30 de minute, apoi îl tăiem în trei bucăţi. Le aşezăm una peste cealaltă şi modelăm suprafaţa până obţinem o sferă ca un bulgăre. La fel procedăm pentru al doilea bulgăre, mai mic ca dimensiune. Peste aceşti bulgări turnăm glazura de ciocolata albă topită în prealabil şi apoi trecem prin fulgii de nucă de cocos. Aşezăm bulgării unul deasupra celuilalt, desenăm ochii, gura şi năstureii cu glazură de ciocolată, iar pentru nas, căciulă şi fular putem folosi marţipan roşu din comerţ ori preparat acasă. 
   
citeste totul despre: