Cum se prepară plăcinta moldovenească din legume şi carne

Cum se prepară plăcinta moldovenească din legume şi carne

Plăcinta picantă cu legume şi carne

Fie că o serviţi ca pe un aperitiv sau la felul doi, plăcinta cu carne şi legume va fi cu siguranţă pe placul tuturor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 kg carne tocată de curcan
  • 2 căni morcovi tocaţi
  • 1 cană mazăre
  • 2 căni de ţelină tocată
  • 6 felii bacon
  • ½ linguriţă sare de mare
  • 1 linguriţă piper negru
  • 1 lingră boia iute
  • ½ linguriţă paprika
  • 1 cană supă de pui
  • foi de plăcintă


Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 170C. Încingeţi jumătate din uleiul de măsline într-o tigaie mare. Căliţi ceapa timp de 15 minute. Adăugaţi bacon şi mai gătiţi aproximativ 10 minute.

Adăugaţi morcovii, mazărea şi ţelina şi gătiţi timp de 10 minute. Adăugaţi carnea şi rumeniţi câteva minute. Condimentaţi cu sare, pipe, boia şi paprika.

Se adaugă supa şi se găteşte încă 10-15 minute până când lichidul a fost absorbit mai bine de jumatate.

Transferaţi amestecul din tigaie într-o tavă pe care aţi aranjat o foaie de plăcintă. 

Coaceţi timp de 30 de minute. Serviţi preparatul cald.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: