FOTO Cele mai extravagante torturi din lume: artă comestibilă de milioane de dolari

FOTO Cele mai extravagante torturi din lume: artă comestibilă de milioane de dolari

Torturile pot ajunge să coste şi milioane de dolari FOTO Profimedia

Ai văzut vreodată un tort spectaculos, o comoară comestibilă în adevăratul sens al cuvântului? În lume, există pasionaţi de dulciuri care vor să-şi ducă arta până la cel mai înalt nivel: şi la propriu, şi la figurat!

Ştiri pe aceeaşi temă

Tortul cu diamante este, la prorpiu, o bijuterie dulce. A fost creat pentru magazinul Takashimaya din Tokyo, Japonia. De ce este atât de special? Datorită aspectului elegant şi luxuriant! Tortul a fost evaluat la 1,72 de milioane de dolari, iar asta mulţumită celor 223 de diamante puse din loc în loc. Greutatea totală a diamantelor este de 170 de carate, ceea ce îl face să fie cea mai scumpă prăjitură cu fructe din lume.

A fost nevoie de şase luni pentru ca „Diamond Fruitcake“ să fie proiectat şi de încă o lună pentru a deveni realitate. Tortul este comestibil, însă bucătarul-şef a precizat clar că diamantele nu sunt pentru consum.

Citeşte aici cum a fost tortul de nuntă al Prinţesei Diana şi vezi o galerie foto cu cele mai extravagante torturi din lume. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările