Care este diferenţa dintre uleiul de măsline şi uleiul de măsline extra virgin

Care este diferenţa dintre uleiul de măsline şi uleiul de măsline extra virgin

Principala diferenţă între uleiul de măsline şi uleiul de măsline extra virgin este temperatura la care arde

În afara diferenţei de preţ, între uleiul de măsline obişnuit şi cel extra virgin există o diferenţă importantă pe care multe persoane nu o cunosc şi care vă poate fi de folos în bucătărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două tipuri de ulei de măsline sunt potrivite pentru utilizări complet diferite. Principala diferenţă între uleiul de măsline şi uleiul de măsline extra virgin este punctul de ardere, adică temperatura la care arde.

Uleiul de măsline extra virgin are o calitate mai bună decât uleiul de măsline obişnuit, deci va fi întotdeauna mai scump. Acesta are un punct de ardere mai mic decât uleiul de măsline, ceea ce înseamnă că va arde mai repede dacă gătiţi la temperaturi ridicate. 

Uleiul de măsline obişnuit este mai ieftin şi are un punct de ardere mai mare, ceea ce-l face un ulei de gătit multifuncţional mai bun.

Deoarece uleiul extra-virgin este mai scump, ar trebui să-l păstrezi pentru dressing, ungerea pâinii, hummus şi alte preparate în care chiar îi poţi simţi gustul.

De asemenea, merită remarcat faptul că, deoarece uleiul de măsline extra virgin este un ulei nerafinat, acesta va expira în termen de doi ani, chiar dacă va fi depozitat corespunzător. Deci, asiguraţi-vă că îl utilizaţi!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările