Alge marine cu gust de şuncă. Ideale pentru vegetarieni şi pentru cei care vor să mănânce sănătos

Alge marine cu gust de şuncă. Ideale pentru vegetarieni şi pentru cei care vor să mănânce sănătos

Noua specie de alge are gust de şuncă după ce este gătită/FOTO Business Insider

Cercetătorii americani au modificat o specie de alge marine, astfel încât aceasta are acum gust de şuncă şi este la fel de hrănitoare şi sănătoasă ca varza kale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reuşita le aparţine cercetătorilor de la Universitatea Oregon. După ce este gătită, această algă are gust de şuncă, scrie Business Insider. Noua specie arată ca salata roşie, creşte foarte repede şi are o valoare nutritivă mai mare ca varza kale.

Iniţial, echipa coordonată de cercetătorul Chris Langon a vrut să găsească o sursă bună de hrană pentru melcii marini comestibili, frecvent consumaţi în Asia. Astfel, ei au creat o nouă specie, derivată din algele care cresc în mod natural în apele Oceanului Pacific şi Atlantic.

Ulterior însă, ei au înţeles că invenţia lor poate fi folosită şi în industria alimentară, în meniurile care conţin alge marine. Algele marine sunt consumate de multe popoare din Europa, de sute de ani.

Avantajul acestei specii este că, atunci când este prăjită, nu are gustul neplăcut de alge, ci de şuncă, fiind astfel consumată cu plăcere. Produsul va fi apreciat în special de către vegani şi de vegetarieni, crede Langdon. El speră să crească producţia acestei specii de alge, pe care o cultivă într-un laborator, în condiţii speciale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările