Ai idee când expiră aceste alimente?

Ai idee când expiră aceste alimente?

Condimentele rezistă, dacă sunt bine păstrate, chiar şi trei ani FOTO freegreatpictures.com

Există anumite produse alimentare despre care nu poţi să spui, cu precizie, dacă au expirat sau nu, dar este necesar să ştii când nu le mai poţi consuma. Citeşte sfaturile noastre şi vei scăpa de dilemă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condimentele ar trebui să fie consumate proaspete, însă pot să fie şi păstrate aproximativ trei ani, dacă se găsesc în ambalaje nedesfăcute. Condimentele care depăşesc această perioadă de valabilitate îşi pierd aromele şi devin nesănătoase. Păstrează-le în locuri ferite de lumina soarelui şi de umezeală.

Orezul brun

Îl poţi ţine în cămară, maxim şase luni, în frigider, un an şi la congelator, cel mult 18 luni. Este recomandat ca, odată ce pachetul a fost desfăcut, orezul să fie păstrat la frigider.

Uleiul de măsline

În ambalaj nedeschis, uleiul de măsline rezistă doi ani. Îl poţi păstra în cămară sau în frigider. Dacă sticla este deja începută, perioada de valabilitate va fi de cel mult 24 de săptămâni.

FOTO: freegreatpictures.com

Oţetul poate să fie păstrat chiar şi doi ani, dar după această perioadă începe să îşi piardă proprietăţile.

Untul natural de arahide poate să fie consumat timp de şase luni. Îl poţi băga la frigider, însă în momentul în care îşi schimbă culoarea şi mirosul, trebuie aruncat. Dacă este vorba despre unt de arahide din comerţ, acesta poate să fie păstratat în jur de doi ani.

Alunele decojite: pentru că sunt bogate în uleiuri naturale, cel mai bine se conservă în congelator, timp de un an. În schimb, dacă ambalajul este desfăcut, alunele nu trebuie mâncate după mai mult de patru săptămâni.

Mierea

Potrivit site-ului iVillage, mierea nu expiră niciodată, dacă o păstrezi într-un loc uscat, dar nu în frigider, deoarece temperatura scăzută accelerează procesul de cristalizare al mierii.

FOTO: showupfitness.com

Pastele uscate: le poţi păstra trei ani, în cămară.

Atât sarea cât şi zahărul au viaţă nelimitată dacă sunt păstrate la răcoare, într-un loc fără umezeală.

Cerealele uscate: dacă ambalajul este intact, le poţi păstra timp de un an. Vor putea să fie consumate şi mai târziu, dar gustul nu va rămâne acelaşi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările