Profitul Skoda, în cădere liberă

Profitul Skoda, în cădere liberă

Profitul Skoda, în cădere liberă

De la vânzări care aproape că sfidau creiza econimică internaţională, constructorul auto ceh Skoda a ajuns la fundul sacului. În 2009, profitul mărcii a scăzut cu 68%, ajungând la numai 136 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vinovate sunt volatilitea cursului de schimb şi condiţiile nefavorabile de piaţă determinate de criza economică globală. Constructorul auto controlat de grupul german Volkswagen anticipează o relansare “uşoară” a pieţei în acest an.

Profitul brut a scăzut anul trecut cu 24,8%, la 850 de milioane de euro, iar profitul operaţional s-a redus cu 56,5%, ajungând la 233 de milioane de euro. Veniturile Skoda au coborât anul trecut cu 6%, la 7,4 miliarde euro, marca cehă înregistrând vânzări de 684.226 de autoturisme, în urcare cu 1,4%.

Compania vrea să-şi majoreze cota de piaţă în acest an. Cele mai importante pieţe de export ale Skoda au fost anul trecut Germania şi China, unde a vândut 162.328, respectiv 122.556 de automobile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările