Muzeul Ţiriac, istorie pe patru roţi. Omul de afaceri a deschis prima galerie auto personală, cu peste 60 de modele de vehicule şi motociclete de colecţie

Muzeul Ţiriac, istorie pe patru roţi. Omul de afaceri a deschis prima galerie auto personală, cu peste 60 de modele de vehicule şi motociclete de colecţie

Peste 2.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei auto în primul weekend de la deschidere FOTO Mediafax

Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi români, a deschis prima galerie auto personală, care reuneşte peste 60 de modele de vehicule şi motociclete, produse începând cu anul 1899.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi români, cunoscut pentru pasiunea sa pentru automobile istorice, dar şi pentru colecţia sa impresionantă, a deschis la sfârşitul lunii noiembrie Ţiriac Collection, prima galerie privată de automobile de coleţie. Iar pasionaţii de maşini istorice nu au întârziat să apară: peste 2.000 de persoane au vizitat expoziţia în primul weekend de la momentul lansării. 
 
Expoziţia reuneşte 63 de modele de vehicule şi motociclete, produse începând cu anul 1899, fiecare cu povestea ei. Mai exact, peste 30 de mărci auto şi moto renumite, precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson şi Indian Scout. Şi, foarte important, toate sunt funcţionale, chiar dacă unele au o istorie de peste un secol. 
 
Colecţie unică de Rolls-Royce Phantom
 
Cea mai impresionantă parte a galeriei o reprezintă fără îndoială singura colecţie privată din lume ce conţine toate modelele Rolls-Royce Phantom produse înainte de 1972, cu şase modele expuse. Vedeta este un Rolls-Royce Phantom IV, care există numai în 16 exemplare în lume şi a fost vândut doar caselor regale. 
 
Din colecţia omului de afaceri se mai remarcă un automobil Rolls Royce Phantom care i-a aparţinut lui Elton John, un Rolls Royce care a fost al ducesei de York şi un Aston Martin similar cu cel condus de „agentul 007“ în 1987.
 
Cea mai nouă maşina din colecţie este un Mercedes-Benz McLaren Stirling Moss, exemplarul cu numarul 75 din cele 75 produse.
 
Ion Ţiriac a spus, la inaugurarea de la sfârşitul lunii trecute, că întreaga colecţie nu are o valoare fixă, întrucât preţurile acestor automobile sunt stabilite la licitaţii, iar fluctuaţiile pot fi foarte mari. 
 
Galeria se întinde pe o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi şi facilitează condiţii tehnice de temperatură şi umiditate constante, pentru conservarea adecvată a exponatelor. Totodată, expoziţia lui Ion Ţiriac le pune la dispoziţie vizitatorilor informaţii utile despre istoria mărcilor şi a modelelor auto expuse.
 
La două-trei luni, automobilele expuse vor fi înlocuite cu altele ţinute încă departe de ochii publicului, astfel încât toate cele peste 250 de maşini de colecţie ale omului de afaceri să poată fi admirate. 
 
Expoziţia este deschisă publicului de miercuri pana vineri în intervalul orar 14.00-19.00 şi sâmbătă-duminică, între orele 10.00-19.00, la locaţia Ţiriac Collection, situată în cadrul Ţiriac Service, unde anterior era sediul Metro Otopeni. 
 
Preţul unui bilet de intrare – 15 lei
 
Preţul unui bilet de intrare este 15 lei. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit, iar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50% la achiziţionarea biletelor, în baza carnetului valid de elev, student, respectiv pensionar. Fondurile obţinute prin vânzarea biletelor vor fi utilizate în vederea susţinerii unor proiecte caritabile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: