Fiat 500e - întâlnirea trecutului cu viitorul

Fiat 500e - întâlnirea trecutului cu viitorul

Fiat 500e

Îmi era dor de 500, de Fiat 500, dar de unul nou, de unul după care copiii să se întoarcă zâmbind. Au trecut câţiva ani din 2007, moment în care m-am întâlnit cu noul Fiat 500. Dar este şi adevăr în vorba...” Lucruri bune se întâmplă doar celor care au răbdare.”

Ştiri pe aceeaşi temă

Avem în faţă un nou Fiat 500, de fapt Fiat ar trebui să aibă curajul, tupeul de a rezuma comunicarea pentru acest model doar la Fiat 500... lumea va realiza că este vorba despre un nou model. Fiat 500 şi-a depăşit de multă vreme simplul statut de model într-o gamă a unui constructor.

În altă ordine de idei, sunt fascinat cum realitatea, chiar şi a mea... cea de jurnalist auto, se schimbă, migrează spre una electrică. Fiat 500e este unul din modelele care certifică această direcţie.

Noul model este construit pe o platformă nouă, pe undeva evident, vechea platformă pe care este construit modelul lansat în 2007 nu a fost gândită pentru electrificare. Aşadar, avem în faţă un nou 500 care este cu 6 cm mai lung, cu 6 cm mai lat, cu 4 cm mai înalt şi are un ampatament cu 2 cm mai lung decât modelul clasic... dacă îl putem defini deja astfel pe cel care încă se comercializează şi este echipat cu motoare termice.

Fiat 500e este disponibil în două versiuni. Una cu o baterie de 24 kWh şi motor de 95 CP şi o a doua cu baterie de 42 kWh şi motor de 118 CP.

Noi am testat a doua versiune în echiparea ICON care are un preţ de bază de 31.878 euro cu TVA inclus, fără a deduce toate bonusurile oferite de statul român.

Fiat 500, fie că are ataşată litera ”e” sau nu, rămâne un examen de doctorat pentru orice casă de design. Că a crescut în dimensiuni, poţi sesiza acest lucru, dar este evident doar dacă 500e este parcat lângă un 500, în rest vei avea în faţă aceeaşi mignonă de oraş. Fiat 500e este probabil cea mai carismatică citadină electrică de pe piaţă, dar evident, are un meci la acest capitol cu Honda e.

Testul complet, cu galerie foto extinsă, este pe ADEVARULAUTO.RO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările