Dacia defilează la Salonul Auto de la Paris

Dacia defilează la Salonul Auto de la Paris

Dacia Logan 2

Renault şi Dacia vor prezenta la Salonul Auto de la Paris noile modele Logan şi Sandero, care au ajutat grupul francez să reziste în faţa crizei din zona euro mult mai bine decât rivalul local PSA Peugeot Citroen, dependent de vânzarea de maşini scumpe pe o piaţă aflată în declin abrupt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorii de automobile speră să impresioneze cu modele cu propulsie electrică sau hibridă, integrate cu tehnologie digitală precum ecrane tactile şi conexiuni la internet, promiţând mobilitate la costuri reduse pe o piaţă aflată în declin abrupt, transmite Mediafax.

Evenimentul bianual care are loc în aceste zile la Paris promite lansări spectaculoase. Printre cele mai aşteptate modele se numără noul Volkswagen Golf, Audi A3 Sportback şi S3 Hot-hatch, Jaguar F-Type, un atac direct la Porsche, sau un nou model Range Rover care se laudă cu pierderea a aproape jumătate de tonă în greutate faţă de predecesorul său, notează CNBC.com.

Totodată, Ford va prezenta mai multe modele echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru, fabricat şi la uzina de la Craiova.

Renault şi Peugeot mizează pe avantajul "terenului propriu" pentru a revigora industria auto franceză, care a produs anul trecut 2,2 milioane de automobile, faţă de 3,5 milioane în 2005, şi are cu 30% mai puţini angajaţi decât în urmă cu 10 ani, potrivit Associated Press, preluată de Washington Post.

Volkswagen a prezentat şi Bentley Continental GT3, prima maşină de competiţie lansată de companie în ultimii nouă ani. Posche a arătat Panamera Sport Turismo şi 911 Carrera 4, în timp ce Lamborghini a dezvăluit o nouă versiune a modelului Gallardo. Un alt supercar aşteptat cu nerăbdare de entuziaşti şi milionari este McLaren P1, primul succesor al binecunoscutului McLaren F1, care este însă încă în faza de proiect.

Revenind într-o zona mai accesibilă de preţ a grupului Volkswagen, Salonul Auto de la Paris aduce apariţia în premieră a Skoda Rapid şi Seat Leon.

Kia şi Hyundai au venit la Paris cu noi modele care mizează pe eficienţa consumului şi calitate la preţuri mai reduse decât sunt capabili să ofere marii producători auto europeni, cele două companii sud-coreene încercând să-şi continue asediul în Europa după ce au reuşit în ultimii doi ani să câştige cotă de piaţă pe o piaţă în scădere, care a afectat în principal companii precum Peugeot, Ford, General Motors - Opel sau Renault.

Dincolo de spectacolul prezentărilor, companiile continuă să îndemne la precauţie, semnalând că problemele pieţei auto europene vor persista, în special în ţările din sudul zonei euro. De la Volkswagen la Mercedes, Hyundai şi Toyota, producătorii auto se afişează în poziţii defensive, anticipând un declin economic prelungit în Europa, cu consecinţe severe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările