VIDEO Un „ciclon-bombă“ a lovit mai multe zone din SUA. Peste 1.000 de şoferi izolaţi, şcoli şi aeroporturi închise, linii de înaltă tensiune doborâte

VIDEO Un „ciclon-bombă“
a lovit mai multe zone din SUA. Peste 1.000 de şoferi izolaţi, şcoli
şi aeroporturi închise, linii de înaltă tensiune doborâte

FOTO The Gazette/Jerilee Bennett

În SUA, din cauza viscolului care s-a apropiat şi de 160 de kilometri pe oră, numeroase şcoli, autostrăzi şi aeroporuri au fost închise în regiunea Pikes Peak, miercuri. Peste 1.000 de şoferi au rămas izolaţi în maşini, aşteptând serviciile de salvare, informează The Gazette.

Furtuna de zăpadă care se intensifică mult într-un timp scurt-cunoscută ca „ciclon-bombă”-a provocat dificultăţi majore şoferilor care au fost surprinşi de fenomen, determinându-l pe guvernator să apeleze la Garda Naţională şi districtul El Paso să declare stare de urgenţă.
 
Oficialii i-au rugat pe oameni să rămână în case şi să nu se aventureze pe şosele.
 
„Cu cât sunt mai mulţi oameni pe drum, cu atât cresc şansele să aibă loc accidente astăzi,” a declarat Poliţia rutieră din Colorado.
 
Furtuna a început cu ploi puternice miercuri dimineaţă, acestea transformându-se ulterior în zăpadă şi viscol.  Odată cu vântul puternic, zăpada s-a adunat în regiune, ajungând la 25 de centimetri în nordul regiunii El Paso şi 30 de centimetri în Woodland Park.
 
 
Chiar înainte ca furtuna să înceapă, şcoli, biserici şi sinagogi şi administraţia localp au anunţat, marţi seară, că nu vor fi deschise miercuri. Mai multe şcoli din regiune au transmis că vor fi închise şi joi.
 
Partea cea mai violentă a furtunii s-a abătut asurpa părţii de nord-este a Colorado Springs şi la nord de Denver, unde, pentru doar a patra oară în istorie, Aeroportul Internaţional Denver şi-a închis toate cele şase piste.
 
Şoferii care încercau să ajungă acasă în jurul prânzului au rămas pe loc din cauza viscolului care a redus vizibilitatea la nici câţiva centimetri. Aceştia au renunţat să se mai deplaseze în astfel de condiţii şi au abandonat maşinile.
 
Vântul a dărâmat linii de înaltă tensiune şi copaci, cauzând pene de curent care au afectat zeci de mii de oameni din zona Falcon a El Paso.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: