Uraganul Irma, aşteptat să lovească Florida, a provocat pagube de 1,2 miliarde de euro pe insulele Saint-Martin şi Saint-Barthélemy

Uraganul Irma, aşteptat să lovească Florida, a provocat pagube de 1,2 miliarde de euro pe insulele Saint-Martin şi Saint-Barthélemy

Uraganul Irma a provocat pagube de 1,2 miliarde de euro pe insulele Saint-Martin şi Saint-Barthélemy, au anunţat autorităţile citate de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Această sumă acoperă pagubele la locuinţe, vehicule şi companii" acoperite de regimul de indemnizare în caz de catastrofe naturale", a anunţat Casa Centrală de Reasigurare, CCR, într-un comunicat. 
 
Pentru a beneficia de indemnizaţii, sinistraţii trebuie să depună, în principiu, o declaraţie în decurs de 10 zile. Însă sectorul asigurărilor a anunţat că va prelungi termenul, ţinând cont de amploarea dezastrului. 
 
La Saint-Martin, 60% dintre case nu mai pot fi locuite, potrivit unor prime evaluări. 
 
Irma a ajuns vineri seară în Cuba şi urmează să lovească Florida, unde peste 25% din populaţia statului este vizată de ordin de evacuare. 
 
Două centrale nucleare de pe coasta Floridei, Turkey Point şi St. Lucie, se află în calea furtunii istorice. Autorităţile au decis oprirea lor, ca măsură de precauţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările