Un asistent medical din SUA a ucis patru pacienţi injectându-le aer în artere. Bărbatul riscă pedeapsa cu moartea

Un asistent medical din SUA a ucis patru pacienţi injectându-le aer în artere. Bărbatul riscă pedeapsa cu moartea

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Un asistent medical din statul Texas a fost găsit vinovat de uciderea a patru pacienţi, după ce le-a injectat aer în timp ce se recuperau în urma unor operaţii la inimă, informează BBC. Procurorii vor acum pedeapsa cu moartea pentru William Davis, despre care spun că „s-a simţit bine" comiţând crimele şi că „îi place să omoare oameni".

Ştiri pe aceeaşi temă

William Davis, în vârstă de 37 de ani, a omorât şapte pacienţi în perioada iunie 2017-ianuarie 2018, care erau internaţi la spitalul Christus Mother Frances din oraşul Tyler.

Victimele aveau între 47 şi 74 de ani şi au manifestat simptome specifice „unui accident vascular cerebral”, murind în urma leziunilor cerebrale produse de injectarea aerului în artere.

Patru dintre victimele lui William Davis se recuperau după operaţii pe cord şi aveau evoluţii bune, iar doctorii nu şi-au putut explica cum de starea lor s-a deteriorat atât de rapid. Autorităţile au explicat că doctorii şi-au dat seama că situaţia este suspectă abia după ce au văzut rezultatele tomografiilor computerizate în care apărea aer în creierul pacienţilor. Doctorul William Yarbrough, un pneumolog din Dallas, a declarat în faţa juriului că nu a văzut niciodată o astfel de situaţie în zeci de ani de practică.

În timpul procesului au fost difuzate filmări în care William Davis apărea intrând în camera unui pacient, iar alarma care îi monitoriza acestuia ritmul cardiac s-a pornit la doar trei minute distanţă. Bărbatul a murit ulterior în urma injecţiei.

Avocatul acuzatului a spus că nu există nicio dovadă că pacienţii au murit în urma unor acte criminale şi a sugerat că spitalul încearcă să-l facă pe William Davis „ţap ispăşitor” pentru procedurile sale problematice.

Instanţa a stabilit pentru asistentul William Davis o cauţiune de 8,75 milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările