Trupul neînsufleţit al lui Tamerlan Ţarnaev a fost înhumat. Cine este americanul care i-a oferit un loc de veci teroristului din Boston

Trupul neînsufleţit al lui Tamerlan Ţarnaev a fost înhumat. Cine este americanul care i-a oferit un loc de veci teroristului din Boston

Tamerlan Ţarnaev FOTO Reuters

Trupul neînsufleţit al lui Tamerlan Ţarnaev, unul dintre suspecţii în dublul atentat de la Boston, a fost înmormântat, au anunţat reprezentanţii poliţiei din Worcestor, fără a dezvălui însă unde a fost înhumat. Reprezentanţii casei funerare unde a stat cadavrul lui Ţarnaev în ultimele săptămâni au declarat că bărbatul a fost înmormântat în afara statului Massachusetts.

O persoană „curajoasă şi miloasă” s-a oferit să îngroape după cum se cuvine rămăşiţele pământeşti ale suspectului, au precizat joi reprezentanţii poliţiei din Worcestor, asigurând că Tamerlan a fost îngropat în afara oraşului. „Ca rezultat al apelului nostru de ajutor public, un individ plin de compasiune şi curaj s-a manifestat şi a furnizat ajutorul necesar pentru îngroparea corespunzătoare a defunctului", a declarat poliţia din Worcester.

Cel mai probabil, autorităţile se feresc să spună unde este îngropat Ţarnaev din cauza protestelor organizate în ultimele săptămâni. „Dacă îl îngropaţi pe teritoriu american, noi îl vom dezgropa”, au scandat în urmă cu câteva zile nişte protestatari.

Potrivit „Boston Globe”, locul în care a fost îngropat Ţarnaev a fost aprobat de Ruslan Ţarni, unchiul suspecţilor în atentatul de la Boston. Cadavrul bărbatului a fost ridicat miercuri noapte de la casa funerară unde se afla de vinerea trecută.

Cadavrul lui Tamerlan Ţarnaev a fost dus la casa de pompe funebre Graham Putnam & Mahoney, după ce a stat aproape două săptămâni la morgă. Directorul casei funerare, Peter Stefan, a afirmat că nu a putut găsi nicio comunitate dispusă să-l preia, nici municipalitatea din Cambridge, unde trăia familia suspectului. În ultima săptămână, cel puţin patru cimitire şi municipalităţile din Boston şi Cambridge au refuzat să-l îngroape pe Ţarnaev.

Paul Douglas Keane, un locuitor din statul Connecticut, a declarat luni că poate să-i cedeze lui Tamerlan Ţarnaev locul de veci de lângă mormântul mamei sale. El este dispus să facă acest lucru în memoria mamei sale care l-a învăţat să-i iubească pe duşmanii săi.

Keane a absolvit universitatea Yale şi a fost până nu de mult profesor la o şcoală din Vermont.

Tamerlan Ţarnaev a fost împuşcat mortal la 19 aprilie în timpul unui schimb de focuri cu poliţia în Watertown. Potrivit ezultatelor autopsiei dezvăluite vinerea trecută de presa americană, Ţarnaev a suferit mai multe răni în zona capului şi pieptului. Fratele său mai mic, Djohar, arestat în noaptea de 19 spre 20 aprilie, are de înfruntat mai multe capete de acuzare, inclusiv utilizarea unei arme de distrugere în masă, şi riscă pedeapsa cu moartea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările