Sondaj: Fostul vicepreşedinte Joe Biden este preferatul democraţilor pentru următorul scrutin prezidenţial din SUA

Sondaj: Fostul vicepreşedinte Joe Biden este preferatul democraţilor pentru următorul scrutin prezidenţial din SUA

Joe Biden FOTO EPA

Fostul vicepreşedinte al SUA, Joe Biden, este preferat de votanţii democraţi ca viitor candidat al partidului lor în alegerile prezidenţiale din 2020, arată un sondaj Reuters/Ipsos realizat şi publicat marţi, în ziua alegerilor de la mijloc de mandat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biden este susţinut de 29% dintre respondenţi, fiind urmat, cu 22%, de senatorul Bernie Sanders, care a pierdut nominalizarea Partidului Democrat în 2016 în faţa lui Hillary Clinton.

Restul preferinţelor au fost împărţite între senatorii Cory Booker (New Jersey), Elizabeth Warren (Massachusetts) şi Kamala Harris (California).

Joe Biden a primit totodată cel mai mare procentaj într-o competiţie ipotetică cu Donald Trump. Potrivit sondajul, fostul vicepreşedinte american l-ar învinge pe actualul lider de la Casa Albă cu 51% la 39%.

La rândul lor, votanţii republicani l-au preferat, în proporţie de 65%, pe Donald Trump. Preşedintele american este urmat de vicepreşedintele său, Mike Pence, preferat de 12% dintre respodenţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările